mandag den 1. december 2014

Mandag den 1. December 2014, Oplevelser i højlandet på Santa Cruz

Skrevet af Inga og Grethe

Dagens 1. Aktiveret var besøg på en farm i højlandet. Ejeren en lille, chamerende ældre mand bød os velkommen og viste os, hvordan hans gamle sukkermølle, som blev trukket at et æsel, blev brugt i produktionen. Vi fik demonstreret, hvordan saften fra de pressede sukkerrør blev til sukker, melasse og til sidst destilleret til alkohol, rom med op til ca. 55%.

Dagens overraskelse var smagsprøver til alle. Den var stærk!!

279 DSCN0975 IMG_0820

Han havde også et stort areal med kaffeplanter. Han fortale om plukning, rensning og ristning af bønnerne. Plukning af bønner strakte sig over ca. 3 mdr. Vi fik også smagsprøver af kaffen.

Herefter gik turen til en af de mange lavatunneller, hvor vi bl.a. så "barn-ugler"

Dagens højdepunkt var besøg på El Manzanillo Rancho.

På vejen dertil så vi mange skildpadder på markerne og langs med og på vejen. Der skulle tages hensyn til dem, så de ikke blev påkørt. Fremme ved gården blev vi alle udstyret med gummistøvler og gik ud over området, og så mange forskellige skildpadder. Pepo gav orientering om, hvordan vi skulle opføre os over for skildpadderne i området, og om skildpaddernes liv, størrelse, alder og køn.

301 302 295

Farmeren havde ryddet vegetationen, så det blev et åbent område, hvor skildpadderne kunne holde til og få vand og føde på naturlig måde. Bl.a. på grund af det fugtige vejr, var der livlig aktivitet i området.

Efter turen spiste vi frokost på stedet.

Turen gik nu hjemad med stop i mindre landsby, hvor vi kunne købe kaffe fra farm i området.

Næste stop var besøg i Darwin Centret, for dem der havde lyst. Vi blev delt i de to sædvanlige grupper og Pepo gav rundvisning til vores gruppe, og fortalte bl.a. Om Lonely George.

Herefter havde vi "fri". Alle gik hjem og kunne shoppe m.v. på hjemvejen.