torsdag den 1. oktober 2015

Torsdag den 1. Oktober 2015, Hoover Dam

Skrevet af Inger & Hanne

I dag er vores sidste feriedag. Ferien har været fyldt med spændende oplevelser hver dag. Efter morgenmad kørte vi til Hoover Dam, som er et imponeret stykke arbejde.

Først fortalte Lone om de mange mennesker der i Las Vegas bor i ”rørene” under Las Vegas. Det er en helt speciel type af mennesker og de går ned gennem kloakdækslerne for at komme ned til ”deres hjem”.  Det er både familier med børn, krigsveteraner,  arbejdsløse, syge eller  har spillet deres penge op på kasinoerne i Las  Vegas.  Dette er nyt efter 2008 krisen startede. Der har lige været en tv-udsendelse herom i Danmark.

I Vegas er der 3 af de største hoteller i hele USA. Største hotel i Vega har 7.500 værelser. Ud over dette har Las Vegas en kultur omkring nye ægteskaber – 120.000 indgåes hvert år. Jf. tv-udsendelse er der udenfor byen steder (”farme”) hvor der foregår prostitution. Kvinderne må ikke byde sig til i Las Vegas det er ulovligt – men det er det ikke på ”farmene” udenfor byen. Man bliver tilbudt at køre i limousine ud til ”farmene” som de kaldes. Vi oplevede, at de stod med reklamer om ”farmene” inde i byen.

0-dag20 3-dag20 13-dag20

På turen til Hover Dam, kom vi først forbi Boulder City, hvor arbejderne boede under byggeriet af dæmningen. På en kongres i 1928 blev 7 stater enige om, at lave dæmningen, efter store oversvømmelser fra Coloradofloden. Man var ganske enkelt nød til at lave ”en prop”.  

Bag dæmningen er den menneskeskabte sø Lake Mead, som er vandreservoir for store dele af Los Angeles.  Vi gik en tur over dæmningen, det var en stor oplevelse.  Vandstanden er faldet med 10-15 m siden 1990, så det bliver formentlig et  vandproblem i fremtiden.  Vi gik også over den nye bro, hvor vi kunne stå med det ene ben på Arizona siden og det andet ben på Nevada siden.  Broen blev færdig i 2013 og man begyndte i 2003.

6-dag20 9-dag20 12-dag20

Om eftermiddagen brugte en del af gruppen nogle timer i Charleston  Outlet og fik købt lidt med hjem.  Her kunne vi købe fordelagtige tilbud og indkøb af mærkevarer især tøj og sko.

Kl. 18,00 mødtes til ved poolen hvor Lone var vært ved et glas vin fra vingården Gainey fra Solvang. Derefter kom en stor overraskelse. Og vi kørte til afskedsmiddag i Stratosphere Tower som er 300m højt.  Vi fik lækker 3 retters gourment mad med vine til på etage 103. Der var fællessang og taler. Det var overvældende med alle de forskellige lys over byen. Vi har aldrig set noget så smukt. Derefter op på 108 etage hvor vi ude i det fri kunne se  ud over Las Vegas, det var en stor oplevelse.  Samtidig kunne vi se karuseller og andre tilbud som flere synes det var sjovt at gøre.   

Mange tak for en rigtig dejlig aften.