fredag den 27. juni 2014

Fredag den 27. Juni 2014, Bozeman Montana

Skrevet af Anette & Kristian

Afgang kl. 9 fra Yellewstone Logde mod Bozeman i staten Montana. Montana er den mindste stat med 960.000 indb. Her har boet mange indianerstammer, men nu er befolkningen igen hvide. Arealet er ca. 330.000 km. Højeste punkt er 3960 m.
 
I dag skal vi møde Dennis, som Lone har lært at kende , han var chaufør på turen sidste år. Vi skal mødes med ham og hans familie i Bozeman. Området vi kører igennem har haft mange ulve, oprindelig 130 men nu ca. 80, de har gjort et godt indhug i Elk bestanden.
Vi kører igennem Big Sky, som er et meget populært sportssted, vil man på ski
koster det 750 dollars pr. dag.

DSC_0096 DSC_0101 RIMG0314

Lone er så heldig at have et bjerg opkaldt efter sig, nemlig Lone Mountain, som er det 7. Største i området omkring Big Sky. Naturmæssigt er her meget smukt med mange floder.

Vejarbejde hat vi også været igennem. Det er sådandt, at der kun kan arbejdes i 4 md. Om året på grund af vejret.

Nu er vi kommet til Bozeman med 90.000 indb. Inkl. De omkringliggende byer. Her er også en lufthavn. Indianerne som var her før i tiden var Siox stammen. Vi gjorde et ophold, så Lone kunne handle. Her skulle vi også mødes med Dennis og hans kone de havde fundet et dejligt sted hvor vi kunne spise frokost og også lave nogle aktiviteter. Da vi kom dertil var der lavet et dansk flag og et skilt med velkommen til USA, så det var en dejlig velkomst at få. Vejret var just ikke med os, så istedet for plan A & B måtte vi benytte plan C, som var et besøg i et indkøbscenter. Kl. 15 kørte vi til vores hotel, hvor vi fik kaffe og dertil en rigtig flot kage, som Katie havde bagt til os.

Om aftenen var vi på en BBQ restaurant, der fik vi gnaveben, kylling og andet, som blev serveret på et skrællespandslåg, et festligt indslag. Kaffe og is blev afslutningen på en dejlig dag.