søndag den 22. juni 2014

Søndag den 22. Juni 2014, Great Salt Lake

Skrevet af Karen Margrethe og Helge.

Startede med morgenmad kl 7.30. pakkede bussen med badetøj og travesko som vi får brug for senere i dag. Gik til Convention Center hvor vi tog plads i den imponerende koncertsal, hvor der er plads til 21.000 tilhørere. Så mange var vi dog ikke. Orkesteret og det store kor på 350 gav en dejlig koncert. Koncerter herfra er siden 1929 blevet radiotransmitteret til hele verden. Koret kaldes amerikas kor og benyttes ved indsættelse af en ny præsident.

RIMG0048 RIMG0053 IMG_0762

Herefter gik turen med Joe ved rattet mod den 109 kvadrat kilometer store Great Salt Lake der har et saltindhold på 25%. Straks vi kom over dæmningen så vi 2 bison okser, men det var intet mod den store flok på ca. 200 + mange kalve (red dogs) vi så efter besøget på Visitor Center. Vi så enkelte antiloper, rådyr og en lille flok canadiske gæs.

Efter en lækker frokost gik en lille flok til stranden og enkelte badede i det salte vand. Efter en kort køretur gik vi op til Buffalo Point. Utrolig flot udsigt over søen, saltstranden og bjergene. Vel nede igen drak vi kaffe og sang vores morgensang! Endnu et fotostop med bjergene der spejlede sig smukt i vandet.

IMG_6328 IMG_6372 RIMG0073

På hjemturen holdt vi ved den lokale regeringsbygning (det lille hvide hus), som indvendig er en tro kopi af Det Hvide Hus. et stort hus for at styre befolkningen i Utah (2,6 mill. indbyggere). Vi så indianer statuen og et andet monument, som fortæller historien om de forskellige folkegruppers trængsler ved bosættelsen på dette sted.

Tilbage på hotellet kl 18.10. Det har været en dejlig varm solskinsdag. Vi sluttede aftenen med en lækker 3-retters menu på restaurant Faustino. Og vi kunne få vin!