tirsdag den 24. juni 2014

Tirsdag den 24. Juni 2014, Jackson Hole til Yellowstone nationalpark

Skrevet af Ingeborg og Jakob

Morgenstund med solskin og frisk luft fra højderne.

Vi lavede et lille fotostop for at beundre Jackson Holes portaler, som var lavet af gevirer, der var flettet sammen i hinanden.

I byen var der også broncefigurer af bjørn og elg og mennesker, der sad på bænke, så der blev taget fotos i selskab med figurerne.

IMG_6502 IMG_6505 IMG_6506

Derefter kørte vi til Grand Teton nationalpark, hvor Teton bjergkæden tårnede sig flot op med sne på alle toppene. Det højeste bjerg var næsten 4.200 meter højt.

Nationalparken er et Elk-refugium for ca. 8.000 dyr. Af dyrearter findes elk, moose, pronghorn, bæver, odder og pika.

Joe (vores chauffør) kørte os hen til et lille kirke - et escopalt kapel - der var bygget af træ i 1925. Altertavlen var ren natur - et stort vindue med udsigt til bjergene med et enkelt kors i træ som dekoration. Fantastisk smukt. Her sang vi morgensang.

Morgensang i kirken

Næste stop var Jenny Lake, hvor vi skulle sejle over søen og derefter gå tilbage.

IMG_6525 IMG_6544 IMG_6545

Da der var lang ventetid ved båden, valgte vi at gå først og siden sejle. Vi så flere dyr på vores køre- og gåtur. Kaj så f eks en brun bjørn, men ved nærmere kik i Birgers kikkert var det en træstub. Længe leve fantasien.

Om vi gik forkert eller om vi ombestemte ruten, fandt vi ikke ud af - vi havde godt nok en erfaren orienteringsløber med - men en skøn, dejlig tur på ca 5 km var vi alle enige om, at vi havde. Vi gjorde mange hvilestop, hvor vi nød udsigten og den skønne natur, floraen og duftene. Trævæksten var hovedsagelig fyr og gran. Flotte slanke træer. Ligeledes var der en del bævreasp. Udgåede træer stod som skulpturer. I slutningen af turen passerer vi Hidden vandfaldet Da vi kom tilbage, fremtryllede Lone og hjælpere en dejlig frokost i det grønne.

IMG_0860 IMG_6583 IMG_6617

Derefter kørte vi til Yellowstone Nationalpark, der er på størrelse med Sjælland og Lolland-Falster - 20 procent af Danmarks størrelse. Parken blev oprettet i 1872, som den første nationalpark i verden, og den ligger i staterne Utah, Idaho, Wyoming og Montana. I parken findes 10.000 varmekilder og 2.000 geysere. I 1959 var der et lille jordskælv og i 1988 en stor skovbrand, hvor halvdelen af træerne brændte. I dag er der vokset ny skov frem, men der står mange svedne stammer tilbage. Inden vi ankom til hotellet i West Yellowstone, besøgte vi bjørne- og ulvecenteret,hvor man kunne se bjørne, ulve, ørne, ugler og falke. Dyrene var blevet bragt eller foræret til centeret, da de ellers ville være fået til i naturen.

Undervejs herop så vi en coyote - en ulveart.