torsdag den 26. juni 2014

Torsdag den 26. Juni 2014, Mammoth Hot Springs

Skrevet af Inger Marie & Boje

Vi startede ud med en grå og regnfuld morgen.Det lykkedes heldigvis med vores gode morgensang " Dagen i dag " at få solen frem.

Vi kørte mod Madison og Norris og videre til Mammoth Hot Springs.
På vejen dertil så vi et vildt rådyr der løb over vejen lige foran bussen.

Vi kører i 2085 m. højde mellem høje bjerge, skov og træer ,vandløb af forskellig størrelse og med mange forskellige fine planter i bunden. Klippeformationerne er fantastiske og vulkanudbruddet i 1958 har efterladt mange store sten spredt ud over området.
Vores første stop er ved Gibbons Falls et smukt vandfald.

IMG_6839 IMG_6842 IMG_6861

I 1928 byggede man en ny vej med et stengærde langs med vejen.Det tog 110 mænd 118 dage at bygge det.Alt er håndlavet og fantastisk flot. På denne årstid er vandet så rent at det kan drikkes.

Undergrunden her i området er så varm at når det regner damper det voldsomt op mange steder.De varmeste kilder i Norris er målt til 140 grader. Her så vi også dagens første flok af bisoner.

Der var vejarbejde. Det tager meget lang tid at reparere og udvide vejnettet. Der kan kun arbejdes tre måneder om året på grund af sne.Og det meste er manuelt arbejde.

Vi får et fotostop et smukt sted med udsigt til søer,bjerge og skov. En lille gruppe elke poserer for os.Endnu en flok elk var at se ved Mammoth Springs.

DSC_0631 RIMG0258 IMG_6915

Vi gik en fantastisk tur på ca 4 km.rundt på stierne ved Mammoth Hot Springs og der blev fotograferet og filmet på livet løs. Et stort område med varme kilder på en bakke af travetin med forskellige terrasser og bakteriemåtter i de mest forunderlige farver, brunt, orange, gul, rødt og grønt.Farverne skiftede hele tiden.

Derefter kørte vi videre til Roosevelt buen, som blev bygget i 1903 og opnævnt efter præsident Theodore Roosevelt. Her nød vi som altid en dejlig frokost i det fri.

Afsluttet med en elk som græssede uforstyrret lige ved siden af os.Den var omkring 2 år gammel. Fra 3 års alderen føder elken kalve hvert år.En elk kan blive op til 15 år gammel.

Så gik turen mod Lamar Valley og dyre eventyret begyndte.Vi så pronghorn med unger.Og ikke mindre end 3 sorte bjørne ,den ene med tre unger og en enkelt grizzly bjørn.Det var dog vanskeligt at komme på godt fotohold.

Vi fik også foreviget en ørn på rede og fik alle mulighed for at se den gennem en kikkert, venligst opstillet af Mr Nielsen, som havde danske rødder.Samme sted var der en rigtig fin lille blå fugl.

IMG_6957 DSC_0047 IMG_0404

I Yellow Stone er der ca 4000 bisoner og vi fik en stor del af dem. Igen var heldet med os idet en flok valgte at passere vejen lige ved siden af bussen. Så vi var alle ude at se det flotte syn og fik igen flere fotos .

Som afslutning på køreturen skulle vi se Lower Falls ved Canyon Village.Vandfald og klippeformationer i de flotteste farver. Vandfaldet er 93 m. og hele kløften 32 km. Vi kørte i 2500 meters højde og der var stadig mange snedriver langs vejen.Gennem et område som brændte i 1988.De små nye træer er langsomt på vej op.

Derefter gik turen hjem til hotellet, hvor vi fik en dejlig bison til aftensmaden.

Alle mætte af dagens oplevelser og med flade batterier i cameraerne.

Vi fik taget gruppefoto ved skiltet med Yellowstone og det lykkedes Anette at blive foreviget på en Harley Davidson.