lørdag den 28. juni 2014

Lørdag den 28. Juni 2014, På vej til Kalispel

Skrevet af Ellen

Efter et solidt morgenmåltid: kartofler, æg, skinke og brød, sagde vi farvel til Dennis og hans kone, sang morgensang og kørte mod Kalispel.

Vejret var lidt blandet, mest gråvejr og lidt regn.

Vi kørte gennem landbrugsområder med meget malkekvæg, og hvor der var mange hollændere bosat. Forbi Three Forks, hvor Madison og Jefferson løber ud i Missouri som igen løber ud i Mississippi.

Landskabet skiftede og vi kom over bjergområde med flotte klippeformationer. Her er både kobber, guld og safirer. Vejret begyndte heldigvis at blive bedre.

IMG_0437 DSC_0143 IMG_0434

I Butte er en stor kobbermine. Da den første mine løb tør for kobber, var byen ved at uddø. Man rejste da en stor Madonnafigur på bjerget: Our Lady of the Rockies. Underet skete: Man fandt en ny kobberåre.

Efter et pitstop kl. elleve fortsatte vi køreturen langs Clark Fork.

Vi kom forbi en lille by, Clinton, som er kendt for, at der hvert år kommer masser af tyrekalve dertil. De bliver så kastrerede, testiklerne tilberedte, og så holder man Testikelfest. Velbekomme!

Vi fik en lidt våd frokost ved byen St. Ignatius. Lone havde skaffet rugbrød til os, og det var ikke så dårligt. Vi er nu i Flatheadindianernes område. De lejer jord ud til bønderne, men bruger den også selv til landbrugsdrift.

DSC_0144 RIMG0330

I Jette Meadows hentede Lone kaffe til os, som vi nød ved bredden af Lake Flathead.

Vi var hjemme ved 5 tiden, og dagen blev sluttet på italiensk restaurant, hvor vi fik god mad: Bruschetta, pizza og tiramisu.