fredag den 6. marts 2015

Fredag den 6. Marts 2015, Doubtful Sound

Skrevet af Linda og Kasten

klokken er 8.30 og der er afgang fra et dejligt hotel i intercarvil.vi skal ud på nye oplevelser.Det er begyndt at regne. Det er kun 2. gang mens vi er her, ellers har vi haft fint vejr turen igennem.

Vi passerer Riverton og dernæst Tuatapere. Frugtbart landskab med masser af får. vi kører imod Manapour for vi skal til Fjordland. Det er en nationalpark, den største turist- attraktion i NZ. Her er bjerge på 1200- 1800 meter. Himmelbjerg: Go´ home!

Stemningen i bussen er som sædvanlig god. Men man er vist også spændte.

Vi skal sejle ud til Doubtful Sound på flere fjorde med fantastiske landskaber.

P1020933 P1020947 P1020967

Regnen er holdt op og solen skinner! Skønt. vi border skibet " FJORDLAND NAVIGATOR", hvor vi skal bo i et døgn. Spændende! Her er masser af delfiner som følger os mens vi sejler. Sjovt! Nationalparken er optaget under verdens kulturarv. Det forstår man godt, når man ser, hvor smukt her er. Vejret er stadig helt fantastisk, og alle nyder livet ude på dækket. Det ene flotte sceneri efter det andet passerer forbi. Her bliver fotograferet ivrigt af alle. Hvem mon tager " million dollar" fotoet? Som LONE ville have sagt. HaHa... Her i Fjordland er det dog meget regnfuldt. 6-8 METER regn om året. Helt vildt. Men det giver nogle helt fantastiske vandfald! Fjorden er på det dybeste ca. 40 meter og på bunden findes både koraller og fisk.Området ligger i en jordskælvs-zone, men det mærker vi dog ikke noget til. Om eftermiddagen er der kajak-sejllads for dem der har lyst. Der er også udspring fra båden. Jeg skal ikke nyde noget og Karsten er snottet, så han står også som tilskuer. Pyh... det er koldt, siger de.

Vi har fået tildelt vores kahytter for natten. De er ca 5 kv. meter, og vi skal sove 4 sammen, så det bliver trangt.

P1030109 IMG_5549 P1030127

Skibet sejler senere ud til det Tasmanske Hav, og der var virkelig bølgegang. Men det var virkelig flot med store klipper, hvor der lå en masse sæler. Senere var vi med 10 pers.både , der sejlede tæt ind til klipperne, hvor vi rigtig kunne se vegetationen på meget nært hold. Også flot.

Ca. kl 20.00 fik vi dejlig aftensmad og vin. Vi havde alle en rigtig god dag og aften.

Kl. ca 22.30 siger vi godnat og kryber til køjs. Endnu en god dag er slut. Godnat!