søndag den 1. marts 2015

Søndag den 1. Marts 2015, The Church of Good Sherpard

Skrevet af Charlotte & Jørgen Nielsen.

Vi vågner til dejligt vejr. Nogle er dog vågnet tidligt, idet de har mærket et jordskælv ca. kl. 2.27, det var 3,4 på richterskalaen. Kufferterne bliver læsset som var det "et puslespil" . Der er afgang kl. 8.33. Vi mangler dog Lone og Kirsten, der er taget i forvejen for at gøre indkøb i det lokale supermarked. Der skal gøres indkøb til frokosten.

Første stop er i Christchurch City, der blev ødelagt af et jordskælv den 22. februar 2011. Vi går en tur rundt og ser på de mange tomme pladser, hvor der har ligget højhuse og ander bygninger. Genopbygningen trækker ud, idet der kan være uenighed med forsikringsselskabet eller uenighed om hvordan der skal bygges. Ved genopførelse kræves der ekstra fundering.

Cathedral Square North, der var opført i 1850, er delvis ødelagt. Man havde troet at kirken var det mest sikre sted ved jordskælv, men 20 mennesker mistede livet i kirken.

Der er stor uenighed om , hvorvidt kirken skal rives helt ned og genopføres, eller om den skal istandsættes. Menigheden siger ja til nedrivning. Byrådet siger nej.

IMG_3620 P1010920 IMG_4348

Vi ser de gamle sporvogne, der igen kører efter at sporene er repareret. Vi ser også en stor flot skulptur, formet som en tragt. Denne skal symbolisere livets begyndelse.

Et græsbeklædt maorihus er et symbol på at byen "kommer igen"

Vi fortsætter nu mod Lake Tekapo.

Undervejs fortæller Lone om bilpriser og bilhandel. Bilpriser er ca. det halve af priser i Danmark. Hun fortæller også, at borgmesteren I Christchurch hedder John Hansen.

Undervejs passerer vi Rollerston, en by hvortil mange er flyttet fra Christchurch. Antallet af huse er steget fra 8.000 til 12.000 på de få år. Vores glade buschauffør Ewan har boet i Rollerston.Vi passerer også et fængsel og en militær camp.

På turen kommer vi forbi mange store mælkefarme og et stort mejeri ejet af kinesere.

Vi ser mange høje læhegn på markerne. De skal beskytte mod kraftig vind, der kan forekomme.

Vi passerer byen Ashburton, der er kendt for sin vædeløbsbane og opdræt af heste.

IMG_3637 P1010946 IMG_4377

Vi er nu fremme ved butikken Tinn Sheed i byen Geraldine. Butikken har stort udvalg af uldbeklædning, lavet af uld fra merinofåret, cremer, og andre fine ting. Der er stor købelyst, og damerne, der ejer butikken, ser meget tilfredse ud.

På en dejlig plads bag butikken gøres der klar til frokost. Bordene dækkes med ternede duge, og hurtigt er der lækker mad til hele gruppen. Frokosten nydes i selskab med en stor vædder, et æsel, hængebugsvin og mange andre dyr.

Efter frokosten fortsætter turen, og vi hører om Don Bennett, der driver en stor kronhjortedyrefarm med nogle af verdens bedste dyr. Der er ca. 2.600 hjorte på farmen.

Vi kommer nu til MacKenzie distriktet, der er opkaldt efter John Mackinzie, der var en kendt person i området. Han var en slags "Robin Hood", der hjalp uldfamilierne mod uldkongerne. Han blev uskyldig dømt, men dog senere benådet. Han rejste herefter til Australien, og ingen kender herefter hans skæbne.

P1010981 P1020008 P1020011

Vi fortsætter nu mod den lille kirke The Church of Good Sherpard. Vi ser først en statue i bronze af en fårehund, der kigger ud over Lake Tekapo, der er landets 9. største sø dannet under den sidste istid. Hunden er en hyldest til de mange fårehunde, der var uundværlige for farmerne.

Herefter besøger vi kirken, der er opført i sten i 1935, og symboliserer styrke og enkelthed, samt for at prise gud og til minde om områdets sejlivede fårehyrder.

Kirkens altertavle er helt unik, og dannes af 3 vinduer med udsigt over søen. Fantastisk flot. Vi sang 2 sange i kirken. Meget stemningsfuldt.

Forinden fik nogle dyppet tær i søen, imens andre nød udsigte til 140 bjergtinder, alle mindst 2.000 m høje. Mt.Cook lod sig dog ikke se, idet det var dækket af skyer.

Turen fortsatte nu mod Twizel.

Vi passerer New Zealands højst placerede golfbane, og vi kører over kunstigt skabte kanaler, Blå Kanal, der 25,5 km lang og Pukaki Kanal, der er 12 km lang.

Kanalerne forbinder søerne, der opsamler vand, der anvendes i vandkraftværkerne. På denne måde bliver vandet anvendt op til 6 gange. Et fantastisk projekt.

Turen fortsætter mod vort hotel i Twizel, hvor vi ankommer kl 16,45.

Dagen slutter med indtagelsen af en dejlig buffet.