onsdag den 4. marts 2015

Onsdag den 4. Marts 2015, Dunedin og Otago halvøen

Skrevet af Solvejg & Jens

Vi stod op til en dejlig morgen, med sol og lidt skyer.
Efter en dejlig morgenmad,skal vi på en byrundtur i Dunedin her til formiddag.

Vi startede med en tur op ad verdens stejleste gade, Baldwin Street, Der var 4-5 stykker der forsøgte at løbe hele vejen op, men måtte også gå det sidste stejle stykke, Jesper var første mand oppe, men alle nåede til toppen og fik udleveret diplom.

P1020361 P1020363 P1020367

Da alle var oppe sang vi vores morgensang.
Vi besøgte Otago universitet som blev starter i 1871 med 81 studerende, og i dag er der ca 2300 studerende. Der er 31 forskellige nationer der studerer på universitet, Der er som regel mellem 10-20 danskere. Der skal være et karakterkrav på over middel for at komme ind. Maori har et center på universitet, hvor de hvor de kan gå på lektie cafe, for at blive bedre til bla. engelsk. De for økonomisk støtte af stammen. Efter endt eksamen for de studerende, en sort kappe og hat. Den gamle universitets bygning er en meget flot gammel bygning, Den nye er bygget i moderne stil. efter et besøg i universitets butikken gik det videre.

P1020395 P1020430 P1020431

Banegården er en flot gammel bygning. Set inde fra er der mosaik med flot mønster på gulvet, og glasmosaik i vinduerne fra 1873, De 3 gamle billet luger er også bevaret. Der var også udstillet et gammelt damplokomotiv og andre gamle togvogne.

Så var vi på egen hånd, og kunne kikke på butikker, nogle sad sammen på torvet, og hyggede sig da vejret var fint.

Derefter besøgte vi den store Skt Pauls Cathedral, Der blev bygget første gang 1863, og blev genopført 1915-1919 på samme sted og senere udvidet, med lidt mere moderne stil, der er delte meninger om hvor godt det passer ind, men ellers en flot kirke. Kirken har en stor menighed. Kirkebænkene er gamle, og familierne kunne købe deres bænk og få navn på en bænk.

Så var det hjem på hotellet til en god middagsmad, hvor vi derefter fik udleveret en madpakke til næste tur en time senere. Vi skulle besøge Otago halvøen, og blev kørt dertil i 2 små busser med 2 guider i hver bus, da vejret var fint i Dunedin kunne vi køre over den høje bro med fin udsigt. For 13 mill. år siden var Otago halvøen en vulkan. Vi så mange forskellige vadefugle, Vi fik også et sjældent syn af en isfugl.

P1020444 IMG_4734 IMG_4751

Vi kørte til Albatros center, hvor vi hørte om den fantastiske fugl, som har et vingefang på 3 - 3 1/2 meter, Den er en god svæver ,da den har et indbygget knæksystem i vingerne. De første 5 år er den på vingerne, den er 85% af tiden på havet, den flyver til f.eks Chile og rundt der, men vender hjem hvor den er udruget. Kan flyve op til 130 km i timen. Lægger 1 æg hver andet år.Vi var heldige, der var mange Albatros i luften, vi så også unger i reden.

P1020515 IMG_4920 IMG_4948

Derefter kørte vi ned i nærheden af kysten, og gik ned af en stejl bakke hvor vi så mange sæler med unger,det var sjovt at se de små unger lege i de små bassinger mellem klipperne, så gik vi op af bakke igen, og det blæste en halv pelikan,vi skulle så gå et stykke for at komme ned til en strand, hvor vi skulle se søløve og pingviner. Vi så en enkelt doven søløve der lå i det høje græs og hvilede sig. Det andet hold var mere heldige,de så flere søløver på stranden

For 9 år siden blev der opstartet et projekt for at bevare bestanden af den guløjede og blå pingvin, ved at genetablere et bælte ned mod stranden med den oprindelige bevoksning, og etablere beskyttelses reder til den blåøjede pingvin.

P1020647 P1020656 IMG_5115

Da vi skulle gå tilbage til bilen var det efterhånden blevet mørkt, da vi alle var nået op og sad klar i bussen til afgang, var den ene guide kørt og havde taget bilnøglerne med,og det var ingen mobildækning, vi måtte vente lidt, men det hele løste sig.

Vi kom godt hjem, og var godt trætte, efter en rigtig spændende dag.