lørdag den 15. februar 2014

Lørdag den 15. Februar 2014

Dagens køretur er ganske kort til Fjordland Nationalpark og søen Lake Manapouri hvori der består 35 små øer. Ruten er en del af Sothern Scenic route . Her findes bl.a. sandflies – det er myg som, har en forkærlighed for os mennesker. Det klør helt vildt bagefter.

Lone fortalte om Fjordland National park. Der er 200 km. kystlinje. Området har mange fjorde, bjerg kæder og en meget barsk natur. Parken blev åbnet i 1952. Der er sæler, pingviner, delfiner og mange forskellige fuglearter(bl.a. kea,takahe)Her er regnskov det regner ca. 240 dage om året , der falder op til 9000 mm. regn årligt. Rekorden for nedbør var i 1970 12 m. regn. Søerne har ferskvand fra vandfaldene og regnvand øverst, der er fisk og koraller i vandet. Det højeste vandfald er 365 m. Det er et godt vandreområde. Fuglene blev udryddet af maorierne og de hvide indvandrere. Det oprindelige fugleliv er nu steget i antal. Befolkningen i NZ arbejder seriøst på at, naturen skal tilbage til det oprindelige. I området kan der komme op til 8 m regn om året - så ofte når man kommer ud
på fjordene regner det - man siger op til 240 dage om året.

Vi steg om bord på båden til den første sejltur som varede ca.3/4 time. Vi skulle med en bus som transporterede os 22 km gennem den tætte regnskov, der var krogede træer med mos på grene og stammer, mange slags bregner, marguritter på bjergsiderne og store flotte vandfald. Guiden fortalte om naturen vi kørte igennem. Bl.a. fortalte hun om vejen vi kørte på, er NZ dyreste vej. Prisen var 2 doller pr. cm. Vejen blev anlagt i forbindelse med vandkraftværket, som stod færdig i 1972.

Næste stop var båden med overnatnings cruise på Doubfull Sound. Kaptajnen og besætningen bød os velkommen. Besætningen havde styr på tingene og var et godt team. Vi fik en utrolig god service. Vi blev trakteret med kaffe og nybagt kage. Nu kom det til valg af aktiviteter: Der var flere muligheder at vælge imellem bl.a. kajaktur eller tur med deres motorbåd som flere valgte sammen med Lone.

Der var rig mulighed for at besøge kaptajnen på broen, han var en god fortæller.

Aftensmaden var buffet som bestod af roastbeef, lam, laks, forskellige salater og meget andet. Til dessert kunne vi vælge mellem 3 slags lagkager, frugt og kaffe. Der blev taget mange billeder af buffeten.