søndag den 9. februar 2014

Søndag den 9. Februar 2014, Kaikoura

skrevet af Else og Bent

Vi er i Kaikoura i dag og det planlagte program for dagen er:

1. - besøg hos Peter og Gwenda Smith.

Peter og Cwenda ejer en fårefarm, som på nuværende tidspunkt tæller ca. 300 får. Tidligere har farmen været betydelig større, men på grund af dårlig økonomi for fåreavlen er den blevet reduceret. Vi fik demonstreret klipning (med maskine) af et får - en type, der bliver klippet 2 gange om året, og hvor ulden bl.a. kan anvendes til fremstilling af gulvtæpper. Peter orienterede om fåretyper på New Zealand, hvad ulden kan bruges til, samt fremviste forskellige håndværktøjer til brug for klipning af får. Økonomien omkring fåreavl blev detaljeret omtalt. Fra Marinofåret fås et produkt - Lanolin - som kan anvendes som helsemiddel, der var her også mulighed for at købe dette produkt. Af ulden fra Merinofåret laver man også meget bløde og lækre produkter, især trøjer.

2. - herefter kørte vi ud til kysten, hvor sælerne plejer at slappe efter nattens strabadser - her blev der mulighed for at fotografere.

3. - dagen tredie punkt var besøg på Dolphin Encounter, som er et informationcenter, galleri samt shop og cafe. Her blev forevist en film om bl.a. delfiner, hvaler m.m. samt information om Albatrossen, en af verden største fugle, der lever i farvandet ud for New Zealand - en spændende og informativ film optaget af ejeren af informationscentret.

Frokosten i dag var Fish and chips, som er specielt for dette område.

4. - dagen højdepunkt for flere af deltagerne skulle egentlig have været en hvalsafari idet Kaikoura er stedet for denne slags aktiviteter, men på grund af vejret - tåge, regn og blæst, blev den aktivitet aflyst.

5. - men nu til noget helt andet! Lone og Ole havde haft travlt igen! i stedet for hvalsafarien blev alle inviteret til vinsmagning i hotellets restaurant, hvor Lone præsenterede forskellige vine produceret her på New Zealand - 2 hvidvine og 2 rødvine samt en mousserende vin - desuden havde de været indkøb - så vi til vinen fik forskellige små lækkerier - rød/grøn pesto, brød, pølse og ost m.m. Det var hyggeligt og "hip pip kanariefugl" det smagte godt.