lørdag den 8. februar 2014

Lørdag den 8. Februar 2014, Resolution Bay

Skrevet af Dorthe & Benny

Efter morgenmaden skulle vi på sejl- og vandretur. Vi startede kl 8.00 fra havnen i en lille kvik båd, som bragte os til Resolution Bay gennem Queen Charlotte Sound.

Det var en meget smuk tur med skovklædte bjerge på begge sider.Vejret var stille og roligt, så alle nød sejlturen.Undervejs så vi flere hundrede delfiner, som hoppede og sprang både for- bag og ved siden af båden. Alle fik flotte billeder, det var et fantastisk syn.

Efter en times sejlads gik vi i land og startede på en 10,5 km lang vandretur. Det gik op og ned ad bjerge. Vi hørte om planter, dyr og fugle,som vi mødte undervejs.

Vi nød den storslåede natur, fik nogle flotte billeder og vandrede i ca. 4 timer med lidt ophold undervejs. Slutstationen var Furneaux Lodge, hvor der ventede en dejlig frokost.

Efter frokost sejlede vi tilbage til Picton, hvor bussen ventede.

Turen gik nu til Kaikoura Vi kørte gennem New Zealands største vinområde også kaldet VINVEJEN. De dygtigste vinavlere findes i byen Blenheim. Klima- og jordbundsforholdene giver velsmagende druer og stort udbytte. Et meget flot og kuperet terren.

Området er kendt for sine mange jordskælv, som mange måske vil opleve på deres ferierejse.

En stor del af turen gik langs havet, som bruges af surfere, da det er forbudt at bade p.g.a understrøm.

Kort før Kaikoura gjorde vi ophold ved en stor sælkoloni. De brune sæler hviler ud på klipperne inden de næste dag stikker til havs efter føde til ungerne.

Kl. 18.00 ankom vi til vores hotel efter en begivenhedsrig- og dejlig dag.

Aftensmaden i dag er HUMMER - det glæder vi os alle til.

Bynavnet Kaikoura betyder ( spise krebs ) .