søndag den 2. februar 2014

Søndag den 2. Februar 2014, Whakarewarewa

Skrevet af Ingrid & Thorkild

vi overnatter i en dejlig, rolig lille lejlighed, lige udenfor møder vi nogle af vore egne gæve vikinger, der har taget sig en morgendukkert i poolen.

Efter morgenmad er der afgang til Maorilandsbyen Whakarewarewa, der ligger i gåafstand. Vi bliver budt velkommen af Paul, der er efterkommer af Hans Falk, den første dansker på New Zealand. Hans Falk, som iøvrigt tog det smarte navn Philip Tapsel, var gift 3 gange og fik i sit sidste ægteskab 5 børn, han blev viet og alle børn døbt af en dansk biskop. Hans Falk foretog sin sidste sørejse som 91 årig og døde ca. 4 år senere.

Paul fortæller os om deres undervisning, alfabetet her har kun 14 bogstaver, han hvor vores frokost er ved at blive tilberedt. Fra broen smider vi mønter i vandet, som nogle knægte dykker efter. Vi er så heldige, at renovering af deres forsamlingshus efter 1 år er færdig i dag, og der bliver afholdt en stor ceremoni i den anledning. I første omgang ser vi en sangkor og senere på dagen vises der et stor show med en kriger og flere sange, vi spiser vores gejserkogte frokost i en restaurant.

Senere på dagen bliver vi kørt til et polynesisk spabad, hvor vi bader i meget varme bassiner stigende fra 38 - 42 grader, her hygger vi os 1 times tid og kan selv vælge enten at gå eller køre tilbage til hotellet.
Aftensmad hos Peppers, dejlig oksesteg. Her fik Ewan forklaret, hvad et muttes er, og han praktiserede straks sin nye viden overfor de søde damer i køkkenet.