mandag den 3. februar 2014

Mandag den 3. Februar 2014, Ohinemuto landsbyen

Skrevet af Eva & Johan

Efter 2 gode dage i Rotorua, der er maoriernes højborg, skal vi i dag til Tongariro Nationalpark, men inden vi forlader Rotorua besøger vi endnu en Maoiri stamme, i Ohinemuto landsbyen. Landsbyen er sammen med Whaka landsbyen de sidste 2 landsbyer på New Zeeland, hvor maorierne bor i landsbyen og lever i Maori-kulturen.

Maorierne her gør meget for at udbrede kendskabet til Maori kulturen. Vi bliver budt velkommen foran deres Maree (mødehus), som man byder velkommen hos Maorierne og Peter, der er vores høvding ( kun for et øjeblik ) introducerer os for dem, hvorefter alle hilser på Sharlo og hans fætter med "næsehilsen". Vi besøger kirken og bliver orienteret om maoriernes historie og deres kultur. Herefter nyder vi vores dejlige medbragte frokost i landsbyen inden bussen kører videre.

Godt på vej igen kører vi ad den Termalske hovedvej SH 5 sydpå gennem et landskab fuld af "små" toppe/ bjerge, der er dannet ved vulkanudbrud. Det er her de 2 kontintalplader, Stillehavspladen og den Australske plade støder sammen. Pludselig stoppes trafikken af "New Zeeland Trafic" , en landmand driver køer over vejen, og der er mange! Om 2 år er dette forbudt, da skal landmændene have lavet en tunnel under vejen.

Turen fører os igennem store skovområder, her ser vi arealer, hvor der ryddes skov, staten yder herefter tilskud til at opnå et større landbrugsareal.Vi når frem til Lake Taupo søen, New Zeelands største sø, der er dannet ved et vulkanudbrud. Senere gør vi holdt ved Huka Falls, vandfaldet der sender 200.000 l vand 9 m ned pr. sekund! Inden vi kører videre nyder vi den medbragte kaffe og en frisk is.

Turen fortsætter og vi ser nu de første vinmarker. Vi glæder os nu til at nå til Tongariro National Park, hvor Lone har fortalt os, at vi kan opleve 4 årstider på en dag! Hvordan mon det bliver? Vi er fremme i et fantastisk flot solskinsvejr, hvilket gør at det bliver i dag vi får mulighed for en flyvetur, vi flyver i fly til 3 eller 5 personer. Sikke en oplevelse, i de små, meget følsomme fly, svæver vi ind over det flotte landskab, under os har vi området med de 3 aktive vulkaner, Tongariro, Ngauruhoe og Ruapehu. Vi indlogeres på vores overnatningssted for de næste 3 nætter - The Park.