torsdag den 6. februar 2014

Torsdag den 6. Februar 2014, Mt. Bruce Wildlife Center

skrevet af Hanne & Erik

Idag skal vi køre fra Tongariro Nationalpark til Wellington. En dagstur med ophold i MT. Bruce Wildlife Center.
Vi kører gennem landbrugsområder, hvor der dyrkes gulerødder og kartofler.
Vi kører 700 højdemeter nedad gennem smukke vulkanske bjerglandskaber og gennem gummistøvlebyen.

Vi hører om New Zealands økonomi og historie og om de danskere, som udvandrede til New Zealand efter krigen i 1864. Om familien Buckholt, som startede en gymnastikskole, hvor der den dag idag stadig er forbindelse og udveksling til Ollerup.

Lone fortæller om den danske guldsmed, Jens Hansen, som designede ringene til filmen om Hobbitterne og Ringenes Herre.

"De unge" har digtet to vers om turen gennem NZ fra nord til syd. Den synger vi for Lone, og den kan bruges igen og igen. Fint initiativ. Tak til Inge, som vistnok er den ansvarlige.

Vi besøger Mt. Bruce Wildlife Center, hvor man udruger og beskytter kiwi fuglen og dens unger. Vi ser fritlevende kaka papegøjer, som hver dag vender tilbage til parken kl. 15, hvor det er fodringstid. Tidligere var der flere hundrede kakaer, som kom til parken, men efter jordskælvet for et år siden, er antallet af kakaer, som vender tilbage reduceret til ca. 50. De er nervøse og afventende i forhold til, om der er nye jordskælv på vej. Guiden Jane fortæller, at parakitter kan dø af chock ved jordskælv.

Vi ser en lille øgle, Tuataraen, som kan blive 100 til 200 år gammel. Den kan sænke sit åndedræt til en vejrtrækning pr. dag. Ved kulde kan den dø af sult, da den ikke kan bevæge sig og dermed ikke kan spise, når den bliver kold.

Derefter kører vi gennem 70 miles og 40 miles bushen, som emigranterne måtte forcere og rydde på deres vej nordover til Dannevirke og andre bosættelser.

Kl 18.15 kommer vi frem til hotellet i "Windy" Wellington som ligger mod syd ved Cook Strædet.

Ewan har givet os en smuk oplevelse med rolig og sikker kørsel på de stejle og snoede bjergveje, som var spækket med politi pga Nationaldagen, Waitangi Dag.

Tzwzak for en dejlig tur i bjergene, Ewan.