mandag den 17. februar 2014

Mandag den 17. Februar 2014, Arrowtown

Vi skal idag starte på guldgraverhistorien og der er afgang til den gamle guldgraverby Arrowtown, hvor en del af de oprindelige huse fra guldgravertiden i 1860-erne er bevaret. Vi startede på byens museum, hvor lederen af museet viste os rundt og bl.a. fortalte, at det hurtigt rygtedes, da der blev fundet en guldklump på 5,6 kg i Arrowtown. I løbet af kort tid kom 5.000 guldgravere til byen alle vegne fra, heriblandt også danskere, inkl. Peter Arnholt fra Fole i Sønderjylland. Han ankom i 1862 og var her en tid. Det var et meget hårdt liv og mange tog skuffede herfra igen.

Det lokale forretningsliv måtte holdes i live, så kinesere blev inviteret til byen for at søge efter guld, men de var ikke særlig velsete og blev ikke behandlet særligt godt, hvilket der efterfølgende er givet en undskyldning for..

Vi sprang på bussen igen og kørte til en lille vingård Peregine, som kun producerer kvalitetsvine, der kun leveres til de gode restauranter. Der blev produceret 300.000 liter vin om året. Alle druer på dette sted blev håndplukket. Rødvinen lagres på egefade produceret i Frankrig. Hvidvinen lagres i stålfade.

Igen blev bordene med de rød/hvid ternede duge stillet op, og vi indtog vores frokost i deres sheed til fårene. Craig - vindbonden kom og hjalp med frokosten, vinsmagning og gav svar på mange spørgsmål. Vi har jo vinbønder blandt os i gruppen. - Johan & Gunnar. Der var fremtryllet et lækkert ost/frugtbord, hvortil vi smagte 3 hvidvine og en rødvin. Vores 2 lokalguider Andre & KJ havde haft travlt. Osten kom fra den lokale ostefabrik !

Ingen modige rejsedeltagere havde valgt at springe elastikspring fra broen over Kawarau River.

Aftensmaden indtages i en SkyLine, hvortil vi kommer med en gondollift. Der var en aldeles betagende udsigt deroppe fra . Endnu en god og oplevelsesrig dag.