fredag den 19. september 2014

Fredag den 19. September 2014, Fodbold imod Pajaro Middle School

skrevet af : Marianne

Atter en smuk morgen i Californien, efter morgenmaden pakkes bussen og Hotel Pacifica forlades.

Vi kører mod Pajaro, hvor vi skal besøge Pajaro Middle School samt spille fodboldkamp med børnene.

Under turen dertil kører vi gennem området med frugt og grønsagsmarkerne, her er en vældig aktivitet. Det er mexicanere der udfører arbejdet, vi kan se der plukkes jordbær og artiskokker m.v., her høstes 3 gange om året.

DSC01629 DSC01631 DSC01644

På skolen modtages vi af idrætslærer Margie.

På skolen her er der plads til 420 børn fra mexicanske arbejdere, hvoraf det er ca. 10% der betaler for skolen, resten betales af staten, da man vil have børnene i skole, børnene skal ikke arbejde i grønsagsmarkerne og være analfabeter som mange af forældrene.

Fodboldkampen blev en god oplevelse for børnene som vandt kampene.

DSC01660 DSC01678

Efter skole besøget fortsatte vi til Elhorn Slough, hvor frokosten blev indtaget på fiskerestauranten Philips med "alt godt fra havet" og et dejligt glas hvidvin.

Så var det tid til ca. 1,5 times sejlads for første hold for at se dyrelivet. Vi fik set omkring 30 forskellige fuglearter bl.a. hvid pelikan, brun pelikan, skarver, curlew ( lille fugl med et langt næb ) sandpiber og snowy plover. Desuden var der sæler, her blev det vist til ca, 131, søløver blev talt til 638 og ikke mindst havodderne som lå og legede flere steder i vandet - her fik vi talt til 78 - det var en rigtig fin sejlads.

DSC01746 DSC01783 DSC01816 DSC01768

Den øvrige del af gruppen gik tur langs stranden og havnen.. Ude fra havet kom et par pukkelhvaler til syne, inde i havneområdet var det sæler og havoddere der blev set på.

Sidst på eftermiddagen blev vi indlogeret på vores nye hotel Holidays Inn - fine værelser.

Dagen sluttede med aftensmad på en mexicansk restaurant ved Monterey Bay - i området hvor der før i tiden var sardin produktion.

Nye oplevelser venter om på morgendagen.