onsdag den 17. september 2014

Onsdag den 17. September 2014, Lake Chucuma

Skrevet af Erik & Jonna

Det var så en af de dage hvor vi igen kunne sove lidt længere, da der først var morgenmad kl. 8.00. Og så det var jo også Bentes fødselsdag.

Da alle var klar, gik vi ned mod Elverhøj museet, forbi Solvang Teater som i år har 40 års jubilæum - imponerende, ned forbi brandstationen hvor brandbiler og mandskab stod klar, herefter mødte vi en flot bygning hvori museet var. Vi fik en god introduktion til Solvang's historie, og direktøren som er datter af en dansker som hed Knud, kunne bla. fortælle at der er 22000 besøgende hvert år. Museet kunne på en interessant måde vise hvordan det har været at bygge Solvang op, med alle dets udfordringer, heriblandt hvordan bygninger over årene ændrede udseende så det passede til det danske og dennes kultur.

DSC01303 DSC01313 DSC01322

Vi var dernæst på besøg hos Ingeborgs chokolade fabrik, hvor det må siges at være fantastisk at de kan lave de ca. 60 forskellige slags chokolader på et forholdsvist simpelt anlæg. Det var vist godt vi ikke skulle arbejde der, da chokoladen smagte rigtig godt.

Forbi posthus, mølle og rundtårn kom vi til en af de 21 missioner, som er langs kysten. Denne mission kan i år fejre 210 års jubilæum og kirken fungerer stadig med daglige andagter og barnedåb. Et sted hvor man virkelig kunne fornemme det kirkelige rum og de udfordringer de har haft gennem alle disse år.

DSC01332  DSC01323  DSC01334

Hvorvidt rundviseren har været med fra starten skal stå hen i det uvisse, det var dog ikke alt som blev oversat da han gentog sig selv flere gange

Ude ved Sunny Fields Park blev det første køkkenhold etableret, og de fik stablet en lækker sommerfrokost på benene i susende fart. Super lækkert med frokost i det fri, og intet overladt eller glemt.

Da alt var pakket sammen kørte vi ud på Quiksilver Ranch hvor de opdrætter miniature heste - sjovt at se de små tykke kroppe og korte tynde ben. De bruges til konkurrence og avl. En god hest kan sagtens sælges for 25000 USD. Vi fik dog ingen købt da ejeren ikke var hjemme.

Efter dette korte besøg var det kaffe tid og vi kørte ud til Lake Chucuma, som forsyner Solvang med drikkevand. Det foruroligende er , at vandstanden gennem de seneste år er faldet så meget at det indenfor for en årrække kan blive kritisk for vinindustrien, grøntsagsdyrkningen samt byen som helhed.

Bente havde jo fødselsdag så det var med kringler og flag og super hyggeligt og en fantastisk udsigt igen. Nu var der også tid til at vores morgensang skulle synges.

DSC01368 DSC01378 DSC01383

Inden vi tog afsted fik Synnøve en sur hveps i bukserne. Av, av.

Dennis vidste godt hvad vi skulle derefter og det tog derfor ikke lang tid at køre ind til Saloon Maverick. Der var ægte cowboystemning og med dollarssedler (og strømpebånd) hængende i loftet. Historien om disse penge var, at når man havde penge, kunne man sætte 1 dollar i loftet så havde man altid til en øl når man kom igen og ikke havde penge med. Det var dengang hvor man kunne få en øl for 1 dollar - det kan man så ikke længere...

SD03 (58) SD04 (69)

Efter en super middag på Greenhouse var der godnat og tak for idag. Inden da blev der lige affyret en rakket og sunget fødselsdagssang, Bente stadig havde fødselsdag.

Tak til de 3 gazeller - Lone, Synnøve og Dennis for igen idag at springe rundt og sørge for at alt er i orden, så vi overhovedet ikke skal tænke på noget som helst.