søndag den 28. september 2014

Søndag den 28. September 2014, Route 66

Skrevet af Nini og Marianne

Præcis kl. 8.00 trillede vi afsted fra vores hyggelige hotel i Death Valley på vores laaange køretur. Der var meget søndagsstille, så de første timer skete der absolut ingen ting. Vi kunne nyde udsigten til de flotte bjerge og det golde ørkenlandskab. Efter en times kørsel kom vi forbi Shoshone - en indianerlandsby og efter en lille time mere nåede vi byen Pahrump med det kæmpe indkøbscenter Smiths, hvor Lone og Synnøve købte vand, brød og frugt til frokost og mange fik en kop kaffe. Nu var benzinpriserne faldet igen. Vi var kommet ind i staten Nevade kl.9.30 og indianerne havde tilladelse til at sælge fyrværkeri. Det gjorde de i stor stil. Efter mere ørken, nu med kaktusser, passerede vi Las Vegas på en 10-sporet motorvej. Klokken var nu blevet 11 og Lone udfyldte køretiden med oplysninger om de politiske forhold. Det gjorde et vist indtryk på gruppen, at amerikanerne kun har 2 ugers ferie. Vi passerede også en kirke som havde stort besøg. 75% af amerikanerne er kristne og der findes et utal af frikirker og sekter - med brugerbetaling. Vi fik også en fin orientering om skolesystemet.

DSC04542 DSC04588 IMG_1486

Den nye bro ved Hoover Dam forkorter vores køretur med 2 1/2 time, så den glæder vi os til at se nærmere på, når vi kører retur til Las Vegas.

Lidt i 12 nåede vi ind i den 3. stat Arizona og på vejen til Kingman, så vi Dirt Devils = vinddjævle, nogle små tornadoer. I Kingman, som er kendt fra Steinbecks Vredens druer, mødte vi rute 66. Efter endnu en god frokost i det fri, så vi et lille museum for Route 66' som går fra L.A. til Chicago, blev åbnet i 1926 og er 3940 km. lang Nu er den kultrute - især for motorcykler. Der var delte meninger om at bruge tid på museet. Vi forlod byen med musikken Route 66 i ørene.

Mens mange sov til middag fortsatte vi ad en fin 4- sporet motorvej. Der kom mere og mere beplantning, nu også træer langs vejen og de første køer dukkede op.

DSC04681 IMG_1573 IMG_1614

Næste stop var i Williams, hvor kaffen og isen var god og toiletkøen som vanlig. Vi var nu i 2000 meters højde og det var blevet køligt.

Vi nærmede os Grand Canyon, som blev opdaget af John W Powell i 1869. Navajoindianerne havde dog boet i området i 12.000 år. De siger om stedet: In beauty I walk - beauty before me, beauty behind me. Så vi glæder os til at opleve stedet, der besøges af 5 mill. om året. På Visitorcentret så vi en særdeles flot film om stedets historie. Derefter var der indkvartering på et lækkert hotel - Best Western. Kl. 20 fik vi en udmærket middag og nu er alle vist "putteklar" da vi skal starte kl.5.40 i morgen tidlig.