mandag den 29. september 2014

Onsdag den 29. September 2014, Grand Canyon

skrevet af Inger og Jørgen Lund

I dag stod vi tidligt op for at køre til lufthavnen. Vi skulle med små fly på en tur hen over Grand Canyon. Efter at være opdelt i grupper og efter vægt kom vi om bord, og nu startede en fantastisk tur henover landskabet. Solen var ikke rigtig med os i den kolde morgen, men det gjorde måske at alle farverne trådte stærkt frem under os. Det var utroligt flot. Det kan ikke beskrives, men bør absolut opleves. Turen varede godt en time, og efter landingen skulle vi med bus til Page, som ligger i indianernes område. Herefter blev vi transporteret videre i i jeeps gennem byen.

      DSC04846 IMG_1670      SD03 (233) DSC05043

Vi sad på ladet spændt godt fast, og det gik over stok og sten. Men vi nåede da at se, at der var rigtig mange kirker, som viste, at der var mange trosretninger i området. Vi kom ud til Antelope Canyon, hvor vi skulle se en hule. Der var vist sket en misforståelse, så den lokale guide var ikke rigtig i humør til at tale med os, men det fik Synnøve klaret med kærlig psykologi. Det var spændende at se selve hulen, hvor der ind imellem kunne skimtes dagslys ovenover.

DSC05160  SD03 (277)
DSC05177 SD04 (409) DSC05287

Derefter skulle vi opleve Grand Canyon fra Colorado River. Vi blev placeret i 2 raftingbåde og så sejlede vi stille og roligt fra Glenn Canyon dæmningen, og nu kunne vi rigtig nyde de flotte klipper. Samtidig kom solen frem og vi havde en herlig tur, hvor vi hele vejen brugte vores fantasi og kunne se, munke, Jomfru Maria, ansigter, køleskabsdør og meget mere i de farverige klipper. Vi havde madpakker med, som vi nød ved det ene af de to stop, vi havde undervejs. Ved det andet så vi nogle meget gamle tegninger på klippevæggen.

DSC05354 IMG_1834-001DSC05407 DSC05430

Vi sejlede i ca. 3 - 4 timer, hvorefter vi tog afsked med vores rare guide Sonny.

Derefter blev vi transporteret hjem igen med lokal turistbus gennem Navaho - indianernes område. Undervejs var der mulighed for at besøge en butik, hvor vi kunne gøre lidt indkøb, og efter 3 timers kørsel var vi tilbage på hotellet efter en fantastisk dag.