tirsdag den 16. september 2014

Tirsdag den 16. September 2014, Solvang

skrevet af Ingo & Bodil

Lone havde sørget for morgenmad med pålæg, ost, wienerbasse mm til alles tilfredshed. Amerikanere kan åbenbart "nøjes" med kaffe og donut.

På vej til bussen mødte vi andre danskere, som kun havde 1 time i Solvang. Alt for lidt - og så havde forretningerne ikke engang åbent endnu. Træls for dem.

Vi skulle i dag på tur i Solvang og omegn. Lone havde fået assistance af 2 lokale dansktalende guider - Marie og Erik.

Kl. 08.45 var der afgang til den danske kirke i Solvang. En charmerende lille kirke med kirkeskib og bygget som en danske landsbykirke. Kirken er finansieret med private midler og var tidligere med dansk præst, men siden 1984 var der kun dansk præst lillejuleaften. Marie fortalte historien omkring kirkens etablering og herefter sang vi den traditionelle morgensang.

DSC01162 DSC01170 SD04 (27)

kl. 09.30 var der afgang og Erik fortalte - ikke uden humor - Solvangs historie medens vi kørte rundt i området. Man kunne godt høre han var jyde.

kl. 10.00 ankom vi til santa Ynez hvor vi skulle besøge "Historial Museum & Carriage House". Vi blev delt i 2 hold og så fik vi ellers udvidet vores horisont omkring livet som cowboy, sadler, seletøj, sporer, brændemærkning af kreaturer osv. Så kom turen til hestetrukne køretøjer - hold da op - der var diligencer og alt det vi har set i film. Der var ligeledes en samling af sadler - pyntet med sølvnitter og udskåret efter alle kunstens regler. Imponerende håndværk.

SD03 (35) DSC01181 DSC01199

Vi så også håndværk fra indianerne og fik fortalt om den lokale stamme.

kl. 11.00 var der afgang - kurs Santa Ynez Valley hvor vi skulle besøge "Gainey winyard, der er på 1800 tdr. land. Erik talt varmt om det, men det kom også frem at hans datter var medejer af gården.

Vi smagte på de modne druer - både de hvide og de røde - medens vi fik fortalt om vinen og dens fremstilling fra vinstok til flaske.

Herefter var der vinsmagning, hvor vi smagte 6 forskellige vine - alle af stor kvalitet. En virkelig nydelse. Respekt for deres Winemaker.

DSC01221 DSC01246 DSC01260

Efter smagningen fik vi glassene og der var mulighed for at handle. Underligt humøret var steget adskillige grader (og det har ikke været lavt på noget tidspunkt).

Så var der tid til afgang og frokost i Solvang kl. 13.00 i "A bit of Denmark". Her var der rugbrød, sild, leverpostej, frikadeller, rødkål, ost mm.

Efter frokost var eftermiddagen på egen hånd. Nogle handlede andre mødtes ved og i poolen. Ca. 40c så vand både indenbord og udenbords er godt.

kl. 19.15 var der afgang til western restauranten AJ Spurs hvor vi måbede da vi kom ind. Hele lokalet var udsmykket med udstoppede dyr, gamle cowboy ting - ja alt muligt den omhandlede prærien og livet for 150 år siden.

Maden var helt i top - cowboygryde med bønner - herefter en super steak og så en meget speciel dessert - den smagte meget anderledes. Efter nogle hyggelige stunder gik det atter retur til vores hotel og godnat for en oplevelsesfuld dag mm.