mandag den 1. september 2014

Mandag den 1. September 2014, Grizzly Lake

skrevet af Inge og Hanne

Kufferten var pakket igen og efter morgenmaden var vi klar til nye oplevelser. Temperaturen havde været på frysepunktet om natten, luften var høj og klar, flot men kølig september morgen.

Vi kørte igen tilbage til Banff National Park hvor vi skulle vandre i Sunshine Meadows.

I morgensolen var bjergene igen et fantastisk syn og forskellig fra som vi så dem i går. 02-P1070876

Bussens måtte parkere ved skisportsstedet som er et af Canadas største. Derfra kørte vi med shuttlebus ad en smal stejl bjergvej til vandreturens startsted.

Vi blev delt i to hold hvor det ene hold gik til Rock Isle Lake. Søen er dannet af gletscher for tusinder af år siden. Vandtilførslen kommer nu fra mange undergundskilder. I solskinnet fik søen en fantastisk tyrkis farve.På vejen op passerede vi grænsen mellem Alberta og Britsh Columbia.

Vi så mange forskellige planter og blomster. Bl.a. Indian paintbrush og mange frøstande af anemoner. I området var der rigtig mange jordegern, som havde travlt med at gøre sig klar til at gå i hi for vinteren.

04-CAN_2845Hold to gik videre til Grizzly Lake. På vejen så vi at Grizzly bjørnen havde gravet et stort hul efter jordegern for ganske nylig. Bjørnene var i området, men kom ikke frem når der var mennesker på stierne. Vi så endnu flere planter på vejen bl. a. Kvan. Ved søen også en vandstær.

Landskabet i dag var et åbent landskab i modsætning til turen i går. At vandreturene her regnes for nogle af Canadas smukkeste, kan vi kun være meget enige i.

Vi var oppe i ca. 2300 meters højde. Stigningen på ca. 100 m. føltes strengere da terrænet gik meget op og ned. Den længste tur var på ca. 8,5 km.

Tilbage ved vores bus kl. ca. 13 fik vi en hurtig frokost, den sidste af de dejlige frokoster i det fri.

På vej mod Banff fik vi et fotostop ved Vermilion Lakes. Herfra kunne vi se det enorme Banff Springs30-P1070915 Hotel bygget af Canada Railway, det blev påbegyndt 1888, senere udvidet 1928. Bygget af Rundelstone, et materiale som vi så anvendt mange steder i området, brudt i Rundle Mountain.

I Banff stoppede vi ved udsigtspunktet nær Bow floden. Flot udsigt mod Banff Spring Waterfall og igen Banff Hotel.

Herefter skulle nogle have plejet shoppegenet og andre fortsatte til Bow floden og vandrede langs bredden til byen. En utrolig dejlig tur med det brusende klare vand.

Kl. 16 forlod vi Banff og efter kort tid også det fatastiske Rocky Mountains område.

I udkanten af området passerede vi en stor cement fabrik, som udnyttede kalkstensbjergene.

Landskabet fladede ud og her boede ca. 2500 Indianere spredt i reservatet. Herefter kørte vi gennem et stort landbrugsområde. Her var klimaet så tørt at kvæget går ude hele året.

45-P1070938Pludselig dukkede Calgary op i horisonten med dens mange højhuse. Inden vi nåede vores hotel Glenmore Inn, passerede vi det olympiske skiområde. Trafikken viste os, at vi virkelig var kommet til en storby.

På hotellet pakkede vi kuffertene ud for sidste gang, inden vi gik ned til en dejlig buffet.

Vores fantastiske tur gennem Rocky Mountains var slut.