torsdag den 25. september 2014

Torsdag den 25. September 2014, Yosemite National Park

Skrevet af Bente & Daniel

Vi går en lille morgentur til restauranten, hvor vi bliver modtaget af en "pladsiør" som Synnøve har udnævnt ham til. Han modtager os med : Take a juice and take a sit"!!

Skyerne på himlen var farvet flot lyserøde, lidt køligt fra morgenstunden.

Jeg måtte tage et billede af vores midlertidige bus, som egentlig plejer at køre med basketboldspillerne "the Giants" fra San Fransisco.

Inden afgang slog vores chauffør John korsets tegn, jeg ved ikke om jeg syntes godt om det!!

Vi kørte gennem en meget smal passage mellem klipperne lige efter indgangen til Yosemite nationalpark. Parken har en historie som går 9000 år tilbage. Indianerne var her som de første mennesker. De levede i dalen om sommeren, om vinteren måtte de flytte udenfor, da det bliver meget koldt og der falder op til 10 m sne.

DSC03554 SD03 (114) DSC03589

Parken har 150 års jubilæum i år, det var John Muir der gjorde opmærksom på at Yosemite skulle bevares for eftertiden og han fik Roosevelt med på ideen.

På vejen til Wavona tager vi et fotostop med kig til Half Dome(2693 m). Vi kom forbi et afbrændt område, der blev ødelagt af en planlagt brand, der gik ud af kontrol. Der er mange brande i parken hvert år, nogle planlagte og andre antændte af lyn.

I Wavona skiftede vi til shuttlebus som kørte os over til Mariposa Grove. Her så vi gigantiske sequoia træer, som bliver op til 88 m høje, rødderne stikker kun 2 m ned, men træerne står altid flere sammen og de fletter rødder, som gør at de er mere stabile. Skoven er mere end 1800 år gammel.

DSC03579 DSC03581 DSC03604

På vores gåtur på ca 3 km kom vi forbi et kæmpetræ der var væltet og rødderne stak højt op i luften. Senere så vi det ældste træ med en omkreds på 29 m, diameter på 8,5 m og højde på 63,7 m(svarer til 19 etager). Der er ca 500 sequoia træer i dette område. Til sidst kom vi til California Tunnel tree, som man tidligere kunne køre igennem. Nu gik vi bare igennem.

Frokost i det fri og solen skinner.

SD04 (177) SD03 (126) IMG_0562

Videre i vores egen bus med fotostop på Artist Point, hvor der var en flot udsigt til El Capitan, hvor vi skulle prøve at finde nogle klatrere. Nogle mente at de så nogle, jeg syntes mest det var nogle små sorte pletter.

Stop ved Yosemite Lodge hvor vi igen stiger om til shuttlebus. Vi kørte til visitorcentret hvor vi så en flot naturfilm fra området.

Der er ca. 3-500 bjørne i området. Nogle har gps på og andre har nogle sendere. Vi fik forevist en bjørnefælde, som bruges til at fange bjørne, der ikke opfører sig ordentligt. Alle skraldespande er bjørnesikrede og der er specielle containere til opbevaring af mad for de folk der bor eller holder ferie i området.

DSC03643

Tilbage i shuttlebussen fik vi en dejlig oplevelse, da vores chauffør sang flere sange for os. Vi kvitterede med at synge 1. vers af "vores morgensang".