mandag den 12. januar 2015

Mandag den 12. januar 2015, Shepparton

Skrevet af Kaj og Connie Jeppesen .

Kl 06:30 var vi klar igen. Friske og veludhvilede ( jet-lag hvad er det ??) indtog vi morgenbuffet på hotellet og her var alt, hvad man kunne ønske sig, lige fra pandekager, scrambled eggs, til små kager til den søde tand.....på nær ost.men det behov fik vi så dækket senere idag ..skulle det vise sig.

kl 07:10 var der så fløjtet til afgang med bussen. Vejret tegnede fin med sol og blå himmel og 29 grader.
Vi startede frisk ud med morgensangen "Dagen idag er din, min ven" en oktav højere end igår, så alle basserne rigtig kunne folde sig ud. Iøvrigt en sang med en god tekst til eftertanke.

IMG_0183 IMG_8007 IMG_8014

Vi satte kursen mod dagens første stop. Nemlig ved Shepparton ca. 200 km nord for Melbourne. Her skulle vi overvære en kalveauktion. Auktionshallen var stor med afdelinger til både kreaturer, kalve og får. En af de få overdækkede auktionshaller i delstaten. Det er byen, der ejer hallen, som så er forpagtet ud. Idag var der kun få småkalve under hammeren (100).I morgen tirsdag skulle der til gengæld sælges ca. 2500 slagtedyr. Når det går hedest til, omsættes der for 3 mill. AUD pr. dag og ca. 100 mill. AUD om året. Der blev samlet dyr ind i en radius af ca. 400 km.
IMG_8025 IMG_8030 IMG_8031
Vi sluttede af med dejlig frokost i det grønne med sandwiches, hotdogs a la Shepparton, frisk frugt og kaffe (menneskets største glæde....er dog at æde..) - det var ik' så ring' endda ! Som en sidegevinst troppede fjernsynet op, da de hørte, at dansk landbrug ville komme på besøg, så Per blev moviestar for en formiddag. Det glæder vi os til at se .

Næste stop var et besøg på en forsøgsgård under "University of Melbourne "hvor vi så forsøg med malkerobotter. Opstart maj 2014 og det var kun den 18.gård med robotter.
Idag er der ca. 30 gårde . Der var et show-room, hvor vi blev orienteret om forsøget , men akustikken var ikke den bedste for alle. Havde også forsøg med genbrug af skyllevand, opsamling af regnvand samt solceller til produktion af strøm til brug i driften.

DSC02542 IMG_0203 DSC02557

Nu er det varmt ,så fluerne ville med os i bussen videre. Heldigvis faldt fluerne til ro i aircondtionen.
Så kom turen til det lille ostemejeri "Locheilan Farmhouse Cheese" hvor ægteparret med glæde tog imod os. Hun gav os smagsprøver på nogle af ostene, mens manden, fortalte historien bag. Ligeledes var der også mulighed for at se farmens malkestald. Ostene gjorde så stort indtryk, at Lone købte "en hel kasse" til os, som det så er meningen, vi skal dele til frokosten i morgen.

IMG_0207 IMG_8052 IMG_6288

Turen tilbage til hotellet bød på en lille powernap til flere af os. Sidst på turen talte GPS'en og chaufføren ikke længere det samme sprog (!), så vi fik en lille sightseeing i Melbournes villakvarterer m.m. ...så med livrem og seler..(og ikke engang tid til en chaufførvask) nåede vi dog frem til aftenens højdepunkt kl 20:30.

Højdepunktet var en rundtur i Melbourne med de legendariske gamle sporvogne med servering af en 4 retters gourmet-middag med 2 tjenere og en kok i hver vogn. Turen varede fra 20:30 til 23:30 med en strække- ben pause undervejs. Just fantastic ! Kan absolut anbefales ! Så alt ialt tak for en indholdsrig dag !

Shepparton Adviser