torsdag den 29. januar 2015

Torsdag den 29. Januar 2015, Sydney Sightseeing

Skrevet af Birthe & Povl

Vi stod op til en dejlig solskinsdag og fik dejlig yoghurt med frisk frugt + æg og bacon + kaffe, the og juice og i dag ekstraordinært ost, brie og nutella, så vi var klar til dagens oplevelser i Darling Harbour.

Kl. 8 30 var vi klar til afgang fra vort vandrehjem. På havnekajen ved et krydstogtskib og med Operahuset i baggrunden i flot solskin, sang vi for første gang "Lones" dejlige Morgensang.

Kl 09 gik vi ombord på den ene af "myrerne" Alexander og efter 2 stop og 24 minutter var vi i Darling Harbour, den Olympiske bydel fra år 2000. Roning, fægte og boksekampe blev udkæmpet her, for at så mange som muligt havde mulighed for at overvære kampene.

0021 0037 New Zealand 2015 106

Vi gik på havnepromenaden og kunne se over på Sydneys "Nyhavn" bare meget større end i København og Det Maritime museum med krigsskib, ubåd og et fyrtårn.

Kl 10 15 gik vi ind på "Wildlife Centeret" hvor vi så Koalabjørne + 2 unger på 12 og 15 måneder. Pyton slanger op til 8 m, Brown snake den mest dødelige i Australien. Den største kænguro "Red Kangaroo", Tasmansk djævel, krokodille, kakadue mm. - rigtig flot som dyrene var vist frem.

Kl 12 gik vi hen i verdens største biograf og så en flot film om den hvide haj, som indgår i et projekt, der skal give viden om dens reaktion over for mennesker.

N Z 2015 046 N Z 2015 049 N Z 2015 053

Derefter gik vi på Restaurant Casa Italiena og fik Fish and Chips. Godt mætte begiver nogle sig afsted til Det Maritime Museum, andre ser på butikker og barer.

Kl 16 30 mødes alle igen, og vi går i samlet flok til Slip in, hvor vor Kronprins Frederik mødte Mary, her nød vi en drink og stemningen, og det ligner stadig hovedsageligt unge forretningsfolk, som mødes her, og kl. 17.30 måtte vi forlade dette hyggelige sted for at gå til akvariet og se hvide hajer, rokker og søkøer, som svømmede i tunneller hen over hovedet på os og rundt i store akvarier sammen med mange andre fisk. En fantastisk oplevelse, at se dem så tæt på. Kl. 19 gik vi tilbage til vores italienske restaurant og fik serveret steak med pommesfrites og salat + is og brownies til dessert.

Efter denne dejlige dag og middag gik vi tilbage til "myren" og sejlede kl. 21 retur til Circular Quay efter 3 stop og 30 min.. Vi spadserede nu tilbage til vandrehjemmet med ankomst ca. kl. 22, goooooodt trætte og brugte efter ca. 18.000 skridt. Vi gik hver til sit for at blive klar til næste dag, hvor vi skifter til New Zealand.