onsdag den 28. januar 2015

Onsdag den 28. Januar 2015, Sydney

skrevet af Yrsa og Keld

Hvem har oplevet Sydney i regnvejr? Efter en kort nats søvn vågnede vi til lyden af kraftige regnbyger! Vi fik dejlig morgenmad - lækker yoghurt - kaffe/te - spejlæg med bacon og pølser, brød og frugt.

Efter morgenmad begav vi os af sted ud i Sydney. Lone fortalte om indvandringen til Australien. Over 700 engelske mandlige straffefanger blev deporteret i 1770'erne til området, hvor Sydney ligger nu. En del år efter kom de første kvindelige straffefanger.

Vores Vandrehjem/hotel er bygget ovenpå udgravninger af ruiner fra den tid. Lige i nærheden ses stadig nogle af de små karreer, som de nye beboere byggede.

Vi gik til operahuset - en skønhedsåbenbaring. I to hold blev vi vist rundt og fik fortalt historien om arkitektkonkurrencen - Jørn Utzons vinderprojekt - besværlighederne - bruddet og Utzons sene, store anderkendelse for et aldeles unikt musikhus. Det regner stadig.

0004 0008 0013

De fleste fra gruppen deltog derefter i sejlads med jetbåde - delt i 2 hold. Derefter spiste vi frokost på en åben café, hvor vi fik en stor tortilla-wrap. Det regnede ikke.

Om eftermiddagen var der havnerundfart i en mestendels lukket båd. Det var godt, for ind imellem stod det igen ned i stænger. Efter en flot rundtur kom de første sprækker i skyerne.

DSC00210

Så var det tid til omklædning for os, der skulle i operaen. Solen skinnede, da vi gik derhen! "Tryllefløjten" var spændende sat op med koloristiske, fantasifulde dragter og figurer. Sangerne, kor og orkester klang tydeligt ud i det store rum med den fantastiske akustik. Præstationerne var fremragende.

Efter forestillingen gik vi godt sultne til en restaurant i nærheden af vandrehjemmet. Her gik vi om bord i de hotwings, som allerede stod på bordene. Lone fortalte om aftenens menu, som bød på pizza med bacon, saltvandskrokodille, emu og kænguru. De fleste brød op ved 22.30 tiden godt mætte af mad og dagens indtryk.