mandag den 19. januar 2015

Mandag den 19. Januar 2015, Barossa Valley

Skrevet af Jesper Hedegaard

Vi fik lov til at sov lidt længe, da bussen først kørte kl 9, det var godt for dem af os som var lidt syge.
Turen vi skulle på var på 200km og gik nord for Adelaide, turen gik til Barrossa videre til Hahndorf og hjemme ved hotellet kl 18:00
IMG_7036 IMG_7040 IMG_8684
Vi kørte igennem området, som brændte første i januar, ikke et kønt syn når 13.000 ha er nedbrændt, og heldigvis gik ingen mennesker til ved det, og det så ud til at hverdagen var så småt at begynde igen .
Cykelløbet Down Under var så småt ved at starte op med at kvinderne begyndte med deres løb, og hvor mændene skulle køre i 5 dage, et løb hvor der var en række europæiske hold på, ikke mindst nogle danske køre.
Vores første stop var ved en dæmning, hvor vandet var opstemt, så det kunne bruges til at vande vinmarkerne med. Selve arbejdet med dæmningen blev lavet fra 1899-1902, et kæmpe projekt tilbage i tiden.
IMG_8691 IMG_0730 IMG_0731
Jacobs Creek var næste stop hvor vi hørt om historien bag firmaet, og ikke mindste smagte 5 forskellige vine, det var ikke lige frem vine som var velsmagende for os dansker, dog var der en enkel som var ok. Alle vine kan købes i danske supermarkeder som Netto og Bilka.
Selvføling skulle vi lige have et billede ud over de mange flotte grønne vinmarker fra udsigts punktet Mengler Hill.
IMG_7065 IMG_0753 DSC04083
Saltram Vingård var vores næste stop, med smag på vine, vi stod i en gammel vinkælder og smagte 5 vine, en rigtig hyggelig stemning, måske var det også fordi vi lige var ved at have fået passene med vin. Men saltram var startede af 7 brødre i 1859, og kørte i samme ånd som denne gang, med udvikling af nye vine i samarbejde med den lokale slagter, så vin og kød rent sags mæssige passede sammen
I Barossa området er der 250 familier som får deres udkomme af vinen, 150 firmaer hjælper til med arbejdet i vinområdet
Vi ville egenligt gerne som bønder, have set og hørt noget mere omkring vin dyrkning, se plukke maskinerne, været i marken og set hvordan de forarbejder druerne.

Det var en rigtig australier som hade anbefalet at vi skulle slutte vores tur af i Adelaide nemlig den 86 årlige Mr. Don Moyle, han sluttede dagen af med at fortælle om hans liv med kvæg og opkøb af kæmpe store landområder og omkring afviklingen af det hele. Meget spændende person at møde, og en fantastisk aften med god bøf og vin.