fredag den 17. januar 2014

Fredag den 17. Januar 2014, Dunedin

Skrevet af Gerda

En nydan har set dagens lys og det er blevet min tur til at skrive i dagbogen.

Tillykke til alle dem som har fødselsdag i dag .Vi er i Dunedin på Hotel Cargills og vi skal starte her fra Hotellet kl.8.45 på en byrundtur , der er 6 grader , så det er ikke rigtig shortsvejr (der er dog et par gæve vikinger som ikke ved det ).Dunedin er den mest Skotske by udenfor Skotland.

Vores første stop er Baldwin Streets ,den stejleste gade i verden.Stigningen er på 19,3 grader. Hele banden gennemførte,det var da ret sejt og alle får et sertificat "bestået ".En udtalte "det var da sjovt" en anden "hva fanden sjovt var der ved det ". Så kørte vi op til Signal Hill . På toppen er rejst et monument som skal symbolisere at Maorierne og de hvide godt kan finde ud af tingene sammen , men også som et minde om de første pioneerer. Der var en fantastisk udsigt ned over hele byen og havnen. Vi sang vores Morgensangen på toppen.

Så gik turen til Universitetet i Dunedin som er det første af slagsen i New Zealand.

Her undervises kommende Læger - Biologer - Geologer o.s.v.. De har studerende fra hele verden , man betaler for en hel "pakke" med bolig undervisning o.s.v. , et semester som er 3 måneder koster 2500 dollar. De gamle bygninger som er fra 1919 er bygget i omaru sten ,de suger vand , og skal derfor renses og vedligeholdes ca hvert 10ende år.Selve hovedbygningen er fantastisk flot . Der er udvidet og bygget nyt i 2001 .

Næste stop banegården en fantastisk bygning som er opført i 1873 og monumentet foran er byens vartegn.Herefter havde vi en "fritime" , hvor vi kunne shoppe og drikke kaffe (eller andet ) .Kl. 12 mødtes vi i Skt.Pauls Cathedral . En rigtig stor kirke,hvor det ældste er bygget i 18 hundrede og halvfjerdserne og ombygget i 1919 . Inde i kirken er der fantastisk mosaikruder og flot altertavle. Selve alterdugen er lavet af en lokal kvinde. En ny moderne tilbygningen blev færdig i 1971 .

Kl. 13 00 var i tilbage på hotellet ,hvor vi fik varm mad og blev udstyret med en giga madpakke til senere på dagen.

Kl. 15.00 var der afgang i 2 busser til Otago halvøen.Vi kørte gennem vådområder først og så en masse spændende fuglearter omkring 10 forskellige.Det var et spændende område.

Så gik turen op til velnok dagens højdepunkt .: Albatrossen, et helt fantastisk skue ventede os. " heldigvis" stormede det en halv Pelikan ca 54 knob , så det var ideelt når vi skulle se Albatrossen i luften,og det gjorde vi , helt unikt , 4 i luften på en gang helt fantastisk , 6 lå på reden , så vi fik fuld valuta for pengene.Der findes 22 forskellige slags Albatrosser , men kun her er de så vi mennesker kan se dem på tæt hold og på reden.

Vejret var virkelig noget af en udfordring,det stormede og egnede,solen så vi ikke meget til,men vi var heldigvis alle godt klædt på.

Nu gik turen videre op , vi skulle se Sæler,også her var der gevinst : Sæler med unger i massevis.

Herefter gik turen igen op i højderne for at spotte Pingviner. Vi fik set omkring 10 - 12 inklusiv 2 unger af de guløjede . Det var et prægtigt syn at se " De Kongelige " komme op af vandet. Desværre fik vi ikke de blå Pingviner at se , men en søvnig Hansøløve lå mellem sivene.

En rigtig en på opleveren med masser af strabadser op og ned ad bakker .

Tror alle sover roligt i nat.

Go Nu Nat Og Gå Nu Lige Hjem