lørdag den 25. januar 2014

Lørdag den 25. Januar 2014, Tongariro Crossing

Gruppe 1:
Skrevet af Steffan og Preben Müller

Turen går til Tongariro Crossing.
Kl. 06.30 var der afgang med bus fra hotellet ca. 15 min kørsel op til ca. 1100 meters højde hvor vi blev sat af bussen og skulle gå 8 timer resten af vejen op ca. 800 meters stigning a ca. 20 km. Vi havde to søde guider med en maori og en lokal som fortalte om de blomster der var undervejs f.eks. sølvmos og blomsten Daysi som var at se efter 5 km gåen.

Herefter var der mest lava bund. Herfra gik det bare op ad en tur som nok trak en del ”ænder” selv for den med de bedste ben og lunger måtte stoppe op for at få vejret nogen gange. Der blev også fortalt forskellige historie om de forskellige vulkan udbrud der havde været igennem tiden og hvad de havde forandret i området – der var også en passage i bjerg kløften hvor vi fik en brutalt krigs historie om maorierne – en krig som maorierne vandt og hvor der i alt faldt ca. 600 mand – en meget hår rejsende historie.

Efter en lille pause gik det videre op og op og op til passagen hvor ringenes herre var blevet filmet - et billede syn vi fik at skue kunne ikke beskrives med ord - selv for den aller bedste kunstner ville det havde været svært at udtrykke med pen og ord ubeskrivelig flot ” Det ubeskrivelig kan ses i filmen ringens herre” samtidig en svær bestigning at komme til hvor man skulle holde fokus for ikke at falde ned – puha - Her var vi meget tæt på dagens mål bjergets top.

Da vi nåede toppen havde vi alle glemt de ømme ben - fødder– lunger og det gode humør blev endnu bedre - et ubeskrivelig syn mødte os så vi blev rørte helt ind i hjertet – et syn med aktiv vulkan med røg som vi stod på – vulkan søer – nabo vulkaner med de utroligste farver hvor man tydelig kunne se de tidligere lavastrøms vandring - der ganske kort blev afbrudt med nyheden over at Danmark havde vundet i håndbold over Kroatien.

Heroppe fandt vi et sted hvor vi kunne holde middag for blæsten. Herfra gik turen til næste etape – nedstigningen - på den anden side af bjerget og igen en utrolig flot natur.
Vi synes alle at opstigningen var lidt hård trods vores gode humør men nedturen var meget stejl det gik bare ned af og atter ned af – det ville nok havde slået et æsel ihjel uden oppakning.
Vi nåede heldigvis alle ned og efter genvandt humør kom alle i mål - selv vores alder præsident på 78 år Uwe Carstens – det eneste han synes der var træls var alle de trapper og dem var der til gengæld også rigeligt af – kanon godt gået teamets humør maskot.

Gruppe 2:
Skrevet af Lone og Karin

Vi var en gruppe der ikke havde valgt at gå Tongariro Grossing over bjergene.
Vi kørte med Lone og Tom.

Første stop var ved Taihaw Falls hvor vi så hvor en sene fra Ringenes Herre blev optaget.
Næste stop var til Tongariro National Park Visitor Centre og
så en film om vulkaner og Tom fortæller om Maoriernes kultur
Derefter med to lifter til top of Bruce. 2000 m

til "Knoll Ridge Cafe" hvor vi nyder lækker frokost og nyder en pragtfuld udsigt i smuk solskin
Vandretur for nogle på vulkankraterne lidt af en udfordring, derefter kaffe og så ned med lifterne igen.
Derefter skulle de fleste ud at flyve, det var en super dag.
Mojn Lone on Karin