lørdag den 18. januar 2014

Lørdag den 18. Januar 2014, Moeraki Boulders

skrevet af Margit og Hans Struck.

Efter en god nattesøvn og tørring af tøj fejrede vi Uwe's fødselsdag med fødselsdagssang i bussen på vej til Den botaniske have, som er den ældste i NZ. Vi blev opfordret til at se rosenhaven - og der var mange flotte roser, men der var også meget andet, især mange flotte høje træer, som så ud til at have haft gode vækstbetingelser gennem tiden.     

Efter at vi i Dunedin havde samlet "tre gamle damer" op ved lægen, gik busturen videre langs kysten til Moeraki Boulders. En meget smuk tur, hvor vi stadig kørte gennem landbrugsland. Undervejs fik vi historien om guldgraverbyen Palmerston, som har fået sin renæssance med fundet at en guldmine i nyere tid. 

Næste stop Moeraki Boulders: Efter en gåtur gennem den oprindelige vegation, hvor vi fik genset og genopfrisket historien om flaks, græsarten tuitui, tatoveringer og edderkoppespindene, kom vi til stranden med de meget specielle "kanonkugler" Bolders. Et naturfænomen dannet for 40-50 mill. år siden, eller - efter maoriernes historie - dannet på vragdele skyllet i land fra den store kano "Arai Te Uru".   It up to you, what you think!     Herefter en lækker frokost - blue cod.    

Efter en køretur gennem nye landbrugsområder kom vi til det storslåede kanal- og søområde med de 5 kraftværker, som tilsammen producerer ca. 30 procent af NZ's elforsyning. Vi gjorde holdt ved et af kraftværkerne for at drikke eftermiddagskaffe og spise fødselsdagskage.    

Efter et kort ophold ved en laksefarm kom vi til vor nye overnatningshotel MacKenzie Country Inn i Twizel, hvor vi efter et par "hyggetimer" i det dejlige solskin gik ombord i et veldækket middagsbord!