søndag den 19. januar 2014

Søndag den 19. Januar 2014, Mt. Cook

Skrevet af Grethe og Knud

I dag skulle vi starte lidt før, så allerede kl. 7.00 var der morgenmad og bussen var klar kl. 8.00.
I 17 grader og høj sol startede vi fra hotellet i Twizel med kurs mod Mt. Cook, som er New Zealands højeste bjerg på 3.755 m, der er placeret i en nationalpark på 700 km2.
Turen gik forbi Lake Pukaki, hvor vi havde et fotostop med udsigt til Mt. Cook. Målet var Hooker Valley, kun 50 km fra vort hotel.

Under vejs fik vi sunget vor morgensang, som skulle sikre os godt vejr for dagen. Ewan - chauffør - havde dog fortalt, at der godt kunne komme regn om eftermiddagen.
Efter ankomst fik vi tisset af og gjort klar til vandreturen. Alle i solidt fodtøj, men lidt delte meninger om påklædningen, da skyerne begyndte at vise sig. Vi blev inddelt i 3 hold, hvor lokale guider skulle guide os ud til Hooker Glacier Lake for fodenden af Mt. Cook. Holdene var inddelt efter hvor langt man ønskede at gå.

På vort hold blev vi guidet af Sigurd. En sød ung fyr fra Hillerød, der havde job som kajak instruktør på Termial Lake. Han førte an i rask trav og fortalte om omgivelserne, fauna og dyreliv.
Vi vandrede ad stenede stier og på et utal af trapper. De 3 hængebroer skulle forceres i en stiv kuling. En udfordring i sig selv med den kraftige sidevind og gyngende broer. Da vi nåede gletsjersøen var det hele turen vær. Et smukt syn med de små flydende isbjerge, som havde revet sig løs fra gletsjeren.
Et fascinerende syn med de hvide/lysegrønne isbjerge, hvor kun en tiende del kunne ses over overfladen.

Traveturen der ud tog 1,5 timer og var på 5,08 km eller i alt 10,16 km målt på Orlas GPS. Den sidste del af strækningen foregik på en nyanlagt sti, og ved søen var der anlagt en ny udsigtsplads.
Tilbageturen foregik i eget tempo. Første hold, som vi var på, nåede tilbage til bussen i tørvejr, og en del fik en velfortjent øl til at skylle halsen med. Andet hold var tilbage ca. 25 min. senere i øsende regnvejr og temmelig våde.

En rigtig dejlig tur uden større uheld, kun 2 lette fald.
Frokosten indtog vi på The Old Mountaineers Cafe. Her fik vi en lækker frokost.
Bagefter så vi Sir Edmund Hillary museet, der er placeret på The Hermitage Hotel. Museet åbnede i 2008. Her så vi historien om bjergbestigning før og nu.
På hjemturen var der meget stille i bussen. Trætheden havde meldt sig. En del gik glip af udsigten over Lake Pukaki med det lyseblå vand.
Vi var tilbage ved hotellet ca. kl. 16. En dejlig dag med store oplevelser.