tirsdag den 14. januar 2014

Tirsdag den 14. Januar 2014, Manapouri

Skrevet af Jonna & Jørgen

Afgang mod Manapouri i strålende solskin, alle mødt til morgensang med "ungpigekulør", efter en fantastisk dag ved, på og i Shotover River.

På vej mod Manapouri kører vi igennem et helt fantastisk varieret landskab. Indenfor samme billede, kan vi se både fladt land, klipper, bjerge og skove. Mens vi kører gennem landbrugslandet ser vi fåre, kvæg og hjortefarme, vi passerer også én af de få vindmølleparker. Undervejs fortæller Lone maoriernes version af skabelseshistorien og vi får fortsættelsen af Peter Anholms spændende livshistorie, der heldigvis fik en happy ending.

I Manapouri indtager vi en lækker frokost på havnen, inden vi går om bord på skibet, der skal sejle os til West Arm og det underjordiske vandkraftsværk. Vi blev kørt i bus de 22 km (vejen der kostede 1 $ pr. cm. og så var det grusvej!). Vejen førte os gennem regnskoven med en utrolig frodighed og mangeartede planteliv, der virkelig kunne få havefolkene til at spærre øjnene op.

Vi blev indkvartet på Fjordland Navigator og stævnede ud på Doubtful Sound. På vej ud af fjorden fik vi mulighed for at komme i små motorbåde eller kajakker, så vi kunne komme helt tæt på bredden og se regnskoven. De virkelig seje sluttede af med en badetur og vandet var godt 13 grader varmt. Aktiviteterne blev belønnet med en dejlig varm suppe.

Vi nærmede os det Tasmanske hav og det kunne godt mærkes på bølgegangen, men vi lagde os i læ bag nogle klippeskær, hvor der var masser af sæler, der varmede sig fra solen.

Vi sejlede ind i læ i fjorden og lod ankeret gå, så vi i ro og mag kunne indtage et herligt måltid, serveret af et fantastisk personale, der alle havde multifunktioner - instruktører, kok, oprydder m.v.

Slut på endnu en dejlig dag.