onsdag den 22. januar 2014

Onsdag den 22. Januar 2014, Vejen til Picton

Skrevet af Dorthe & Poul

Afgang kl 08.30 fra Kaikoura, efter at Lone havde fremtryllet spejlæg og bacon til morgenmaden. Vi har 3 timer i bussen forude. Ruten langs et oprørt hav, gav mulighed for at se mange aktive surfere. Avisen The Press viste billeder fra jordkælvet.

Vi lærte et nyt vej tavle "Sæler på vejen næste 4 km". Det var dog ikke pga af sæler på vejen at vi gjorde vort næste stop, men et udsigtspunkt, hvor der var en sælkoloni på klipperne nedenfor. En flot oplevelse med mange gamle og unger der legede i "Badekarret".

På havet ser vi mange røde afmærkinger, der markerer en hummertejne, det er sæson nu. Vi mindes den dejlige hummer vi fik dagen før til aftensmaden.

Lidt tal fra chaufføren: Momsen er 15 %, et lægebesøg 50 dollar max 100, Sygehus fri, hvis livstruende, nogle behandlinger kræver egen betaling. Hus forsikringer er steget med 50 % efter jordskælvet i 2011. Huse belånes med 20 års realkredit med afdrag, 5 % pa. Behov banklån, kan være bøvlet. Ingen ejendomsskatter, men der betales for renovation og vand og kloakafgift. 1/2 årlig syn af personbiler. Personskat er 19 % op til en indkomst på 70.ooo dollar, herefter er skatten 30 %.

Vi er nu på vej væk fra kysten, ind i landområdet hvor bønderne er ved at omlægge deres produktion til vinproduktion. Vi kører ogå forbi et havområde, hvor man indvinder salt fra havet. Der er også i området opdræt i ferskvand af ørreder.

Montana vingård kører vi også forbi, vi mindes de dejlige dråber vi har smagt derfra.  Vi kommer ind i området kaldet "de japanske skove". Et skovområde med et stor skovproduktion.

11.00 ankomst til Picton.

11.30 går vi ombord på den båd der skal sejle os ud i fjorden til udgangspunktet for gåturen. Der er indkøbt madpakker som vi har tid til at nyde på den næste 2 timers tur ud i fjordsystemet. Inden vi gik ud på vandrestien, var der tid til at fodre fiskene, der ivrigt bed til alt, der blev kastet ud. Gruppen der skulle gå den kortere rute fortsatte med båden.

Ruten var en velanlagt sti, der såmænd også kunne køres på cykel. Vi så dog ingen på cykel, men vi nød de mange fotostop og stop for at betragte såvel fugle som cikader og andre af skovens dyr. Een af gruppens deltagere medbragte en gps, så vi var velorienteret om hvad vi havde gået, og hvor langt der er tilbage.

16.30 ankom vi til endestationen, og det var ikke godt, for Lone havde forventet ankomst 16.00. Det var desværre ikke tid til at nyde den dejlige restaurant og bar, der var der, langt fra alfavej.

På den lille rute var der 9 personer. Vi blev efter 35 minutter i båden sat af ved Furneaux Lodge, og gik så en dejlig tur langs fjorden i regnskoven. Vi kom til målet efter 35 min gang. Chauffør, kone og søn, gik sammen med Gerda en rundtur omkring Furneaux Lodge, og vi andre nød livet indtil de andre ankom. Gruppen på den lange rute måtte nøjes med en øl på¨båden.

Vi var indkvarteret på værelserne lidt i 7, og gik til middag 19.30.  Restauranten blev ivrigt fotograferet, da julepynten ikke var nedtaget endnu.

Vi afsluttede dagen med en dejlig middag.