søndag den 12. januar 2014

Søndag den 12. Januar 2014, Arrowtown

Skrevet af Frits Vognsen

Vi starter med at sige hej til hobitten Andrew, som vil være vores guide dag. Dernæst synges vores morgensang. Stemmerne er lidt grødet, men i vers 3 hjælper det lidt.

Det øsregner, så udsigten over Lake Wakatper er ikke så klar som igår. Mange scener til Ringenes Herre er optaget her. Kører langs Shotover River. Her er anlagt flere golfbaner. Den ene er anlagt af en rig juveler og ikke offentlig tilgængelig. Den anden kan man kun spille på,hvis man bygger hus her.

photo 1Vi besøger guldgravermuseet i Arrowtown. Folk fra hele verden har i attenhundredeoghalvtredserne valfartet hertil for at finde lykken ved at grave guld. Det lykkedes ikke for alle. Det var et utroligt hårdt liv med strenge vintre og mangel på føde. Da det tyndede ud i guldet blev kineserne inviteret. De blev anset for at være flittige folk og skulle som myreslugere støvsuge området for de sidste rester. Da de var et anderledes folkefærd, kom de til at bo i et område for sig selv, som blev kaldt "Chinatown", men også for dem blev det en barsk oplevelse. Mange af dem kom aldrig hjem. En del af dem ernærede sig ved at servicere de andre.

photo 2Dernæst kørte vi til en gård, hvor man havde smidt fårene ud og plantet vinstokke i stedet for. Her får vi en udførlig forklaring om 4 forskellige vine. 2 hvidvine, 1 rødvin og til slut en dessertvin. Her til fik vi serveret lokalproducerede oste og frugter. Produktionsapparatet var ret nyt og i 2011 havde man kvalificeret sig til en pris for god kvalitet.  Det kunne man også godt se på priserne.

photoNæste stop er ved ostefabrikken i Gibbston Valley. Anlægget er dog ikke tilgængelig for publikum, så vi ser bare deres udsalgsbutik. Herefter gøres stop ved Kawarau River. Det er her der springes Bungy Jump, men vi var alle for nærige til at prøve.

Aftensmaden skal vi have højt oppe over Queenstown. Vi tager Gondola Skyline derop og nyder en fantastisk udsigt. Inden aftensmaden tager vi lige et par ture i de små gokarts. Det var bare hyleskægt. Man blev jo næsten som barn igen. Derefter stod den så på aftensmad  - 59 retter - sådan, så maveskindet var stramt og blankt da vi tog gondolen ned igen i den flotteste aftenbelysning.