torsdag den 16. januar 2014

Torsdag den 16. Januar 2014, Purakaunui Falls

Skrevet af Gunda & Kurt

Turen startede kl. 9.30 i 16 grader og småregn. Morgensangen hjalp ikke på vejret, men linierne "glæder du andre, viser det sig, skyerne spredes også for dig". Det gjorde skyerne også for os ved middagstid, da kom solen frem.

Vi kørte forbi Mataura river, hvor bredden var klistret til med små skure. Sæsonen på fiskeriet efter White Lady var lige slut, så der var ingen mennesker. Området var præget af store landbrug, som havde fået penge til at lave om fra får- til mark- og kvægdrift. Landbrugets fine marker havde fjernet den oprindelige græsart og gjorde levebetingelserne svært for den lille blå pingvin. Vi gjorde holdt ved Porpoise Bay, det bedste sted på New Zealand, hvis man ville finde fosiler. Her var også en spændene campingplads, omkranset af flaks - kun flaks.

Kaffestop i Waikava Harbour, og derefter videre til Purakaunui Fall. En fantastisk vandretur gennem et stykke regnskov, som bestod af næsten alle de oprindelige arter af mos og bregner.

Frokosten blev ikke picnic i det grønne, men på et cafeterie i Balclutha, hvor der også var en spændende butik, så vi skulle skubbes på bussen for at komme videre ud til fyret ved Nugget Point, som var vores sidste stop, før vi tjekkede ind på Cargills Hotel i Dunedin.

Alt i alt en spændende dag.