mandag den 20. januar 2014

Mandag den 20. Januar 2014, Christchurch

Skrevet af Lone & Chresten

Efter 2 overnatninger, og en solid gang morgenmad, forlod vihotel Makenzie Contry Inn i Twizel for at begive os på den lange dagsrejse med endestation Kalkoura.

Klokken var 8:10 da vi startede, og solen skinnede fra en skyfri himmel med en temperatur på 22 grader.

Første fotostop ved søen Lake Pukaki, med flot og klar udsigt til New Zealands største bjerg Mount Cook, som viste alt hvad den havde at byde på. Fantastisk azurblå vand i søen. Fik taget et gruppebillede med den flotte baggrund. Lake Pukaki dække et areal på 178 kvadratkilometer, ca. 520 meter over havet.

Derefter kørte vi videre til Lake Tekapo, som er 83 kvadratkilometer stor, ca. 700 meter over havet. Søen har tilløb fra smeltevand i bjergene i nord, nedstrøms udnyttes søens vandkraft i et 25 Megawatt vandkraftværk.

Ved søen, var vi inde i kirken “Church of the Good Shepherd”, som har verdens smukkeste og naturligste altertavle. Det er et vindue med udsigt over Lake Tekapo. Kirken er bygget i 1935, den første kirke i området Mackenzie Basin. Vi sang vores morgensang for fulde lunger i kirken. Det lød bare godt. Lone fortalte, at det koster to tusinde NZ dollars (10.000,- dkr.) at blive gift i kirken.

Vi kørte også forbi New Zealands højeste golfbane, som lå i højlandet.

Vi kørte fra højlandet og videre ned i lavlandet og så blev der overskyet. Vi passerede Fairlie, som er et grønt landbrugsområde, hvor der blandt andet holdes dyrskue hvert år. Fortsatte til Geraldine som har NZ´s største hyldebær produktion ??? produktion af ”husmor vin ” = frugtvin.

I Geraldine gjorde vi holdt ved bageren, men han var taget på ferie i 3 uger. Vi købte i stedet godt brød i supermarkedet, så frokosten var reddet.

Næste stop var Tinn Shed (Blik laden) ude i ingenting. Det er en butik ejet og drevet af bønderkonerne, som solgte uldvarer af Merino uld. Der blev handlet flittigt af uldting, tøj, smykker og cremer. Der blev hurtigt dækket op til frokost, dertil godt New Zealandsk øl og vand, som vi nød udenfor i det fri ved ”blik laden”.

Klokken 13:05 afgang mod Christchurch. Gjorde et kort stop i Ashburton, hvor bussen blev tanket. ”Vi skal have tanket diesel, ellers skal i ud at skubbe kære drenge” som buschaufføren sagde.

De fleste i bussen tager nu en lille lur. Ankommer til Christchurch, som før var NZ´s anden største by, men nu den tredje største efter det store jordskælv i 2011. Siden har ca. 80.000 indbyggere forladt byen. Vi så stadig mange skader efter skælvet, en del huse er ikke opbygget endnu. Husene som lå på klippeskrænterne er styrtet ned.

Kaffestop på Esplanaden, i byen Summer udenfor Christchurch, med kysten på den ene side. Nu igen en lang køretur, solen har vi ikke set siden i formiddags, men det var tørvejr.

Kørte langs kysten mod Kalkoura, hvor en enkelt sæl lå og hvilede sig på en sten. Kalkuora området ud mod Stillehavet er meget berømt for fiskeri og hvalsafari. Ikke langt fra kysten falder vanddybden til ca. 1.000 meter, en slags Grand Canyon under vandet, hvilket medfører koldt vandt ideelt til hvaler, delfiner, spækhugger, sæler og hele deres fødekæde.

Ankomst til Hotel Lobster Inn kl. 18:45. Aftensmad kl. 19:45 som bestod af crayfish dinner. Til forret et fad kæmpe ”blå” muslinger med godt brød. Hovedret en hel friskfanget hummer, fra Stillehavet uden for vinduerne, med en god salat og pommes. Og så lige en isdessert og kaffe. Uhmm.

Slut på endnu en dejlig dag.