torsdag den 30. januar 2014

Torsdag den 30. Januar 2014, Sydney

Sydney er Australiens største by med ca 5 mio. indbyggere ud af en totalbefolkning på ca 23 mio.

Vi fik morgenmad på vandrerhjemmet kl. 7.30 og begav os derefter til fods til området omkring Darling Harbour, som blev anlagt i forbindelse med OL i år 2000. Vi besøgte først Sydney Wildlife Center, hvor vi så nogle af de fremmedartede dyr, krybdyr og fugle, som er unikke for Australien. Der er 1 mill. specifikke arter, og 80% af dem findes kun i Australien. Vi så bl. a. sommerfugle, grønne frøer, flotte fugle, Python- og andre slanger, koala, wallaby, wombat,Tasmanian devil, krokodiller m.fl.

Derefter gik vi til Slip-inn, som er det sted, Frederik og Mary mødte hinanden under OL i Sydney. Næste punkt var frokost på en italiensk restaurant i Darling Harbour.

Efter frokost besøgte vi Sydney Akvarium, som er bygget, så man kan gå i tunneller under vandet og de alle de flotte koralfisk, klovnefisk, rokker og store søkøer. I andre akvarier er ser flotte udstillinger af koraller, søheste og alle mulige andre fisk.

Herefter gik vi tilbage til vandrerhjemmet for forfriskende bad og et kort hvil. Kl. 16.30 mødtes vi så igen for at tage hul på aftenens program. Vi tog toget til Circular Quay, og da vi kom ud igen, havde vi den smukkeste udsigt til Sydney Harbour Bridge og Operahuset, som var vort mål. Vi spiste en dejlig laksesalat og lidt ost på operacafeen, som ligger lige ned til vandet, inden vi gik ind i Operahuset for at se aftenens forestilling: En helt forrygende opsætning af Mozarts opera Tryllefløjten. Her var udvist stor kreativitet både i kostumer og scenografi, og sangpræstationerne var i top. I pausen var der et storslået fyrværkeri ud over havnen. Det var foranstaltet af operaen.

Det var nogle trætte turister, der gik til ro efter en oplevelsesrig første dag i Sydney.