tirsdag den 28. januar 2014

Tirsdag den 28. Januar 2014, Rotorua

Skrevet af Steffan og Preben Müller

Efter morgenmaden var vi tidlig på tur hvor vi gik op til Maori landsbyen Whaka et område med ret mange gejser underjordiske varmekilder som de brugte til at vaske sig i og holde varme i husene og ikke mindst som ude komfur, det var meget specielt for gejserne havde med at flytte sig, så det medførte at de blev tvunget til at flytte for dampen som fyldte hele huset, dette kunne vare i op til 3 år eller mere, det kunne også ske at de blev nød til at flytte hele huset. Vi fik en guide rundtur af Christine Falk i Maori landsbyen der var efterkommer af den berømte Peter Falk som havde haft en stor betydning for Maorierne. Vi spiste frokost derinde i byen hvor maden vi skulle smage var en Hangi-dinner som var tilberedt i en af gejserne som var op til 120 grader varm.

På afstand så vi gejser som puste damp op i ca. 30 meters højde, meget specielt oplevelse.

Herefter fik vi et Maori show i Whaka med dans, historie og sang, meget flot, hvor man bagefter kunne få et billede med hvis man ville.

Om middagen var turen delt op i grupper, nogen skulle ud og se Hobbitten og andre skulle i varme bade og nogen tog en by tur.

Dem der tog Hobbitten turen sagde det havde været alle pengene værd, de fortalte i hvert fald begejstret om deres oplevelser. Dem der tog i Polynesian spa Pools fik også en kanon oplevelse, det første bad var total grøn med en temperatur på 32 grader, det andet bad var 36 grader, det tredje bad var 38 og det fjerde bad var 41 grader, alle badene var fyldt med mineraler som skulle gøre en 10 til 20 år yngre, som dog ikke var at se på nogen bagefter, men måske kunne det mærkes… J det var i hvert fald en kanon dejlig opløsende oplevelse.

Efter det dejlige bad var der rundtur i byen på egen hånd, hvor alt stod åben med hensyn til shopping m.m.

Ved kl. halv fem blev vi afhentet i bus inde i centrum af byen og kørt tilbage til hotellet.

Om aftenen var vi alle samlet til afslutnings middag. Vi grille i hotellets have med en dejlig temperatur på 28 grader fin afslutning hvor der ikke manglede noget.