lørdag den 1. marts 2014

Lørdag den 1. Marts 2014, Geraldton

skrevet af Hans Jørgen

Efter en god nattesøvn her er der meget stille på Cervantes Pinnacles Motl.

Morgenmad komplet efter den Engelske stil så man er godt mæt til dagens opgaver Bussen pakkes afgang kl. 8:30.

Dagen første opgave er, at besøge Stromolit lSø (Lavvandet sø) . Stromolits dannes over 100 til 1000 år. 3000 bakterier til 1 kvm, gror 5 cm hver 100 år. Grusvejen der fører ned til søen støver meget, kører lidt rundt for at finde søen , der var en skilt der blev overset.

DSCN4907 IMG_0446 IMG_0454 

Ser blomsten Solguden meget hårdfør og fugle som lever af søens alger.

Vi går turen rundt om søen ser Stromolites, de findes kun 2 steder i verden. Vi får på denne tur begge steder at se. Her er også blomster og fugle.

Lone vil prøve, om vi kan få Lobster (Hummer) til frokost, vi finder Hummer fabrik.

Alle med ind, men der gives først rundvisning kl. 13:00. Lobsterne var ikke rengjorte dette dur ikke til vores udstyr køkken der er med.

Turen går videre mod Dongara nu har vi tid til morgensang denne bliver sunget.

Lone fortæller om sangens tilblivelse, hvis man tager dagen med et positive indhold går det hele meget lettere.

Byen Dongara er en by med fiskebåde, herlig badestrand, men pas på det bliver hurtigt dybt vand med under strøm, nogle var ude at bade Fra badebroen kan man også hoppe i havet, børnene har glade dage her. Der er også lystfiskere længere ude. De bruger som madning en lille fisk. Der er tæt af sardin fisk i havet.

Turen går videre op ad Route 60 mod Kalibarri, Lone har talt med den guide der skal med i morgen, vi skal time før afsted grundet varmen - der er pt. 40 gr. og det ikke engang løgn afgang kl. 7.00.

Lidt om Australien:

I 1800 tallet sendte englænderne straffefanger herud, røver og banditter. i løbet af 60 år blev befolkningen fordoblet af folk fra andre lande.

Australierne er meget venlige og kan godt lide at spille. Feks. spiller de meget på heste, hunde, lotto, tips og spillemaskiner!

IMG_1012 IMG_0469 IMG_1016

Landets Indtjeningen er fra får, kvæg og industri.

Først 1972 indføres der sygesikring. 80% af befolkningen bor i byerne, de nyder naturen og lave BBQ. I undergrunden findes der olie, gas, guld og andre mineraller derfor megen velstand i f.eks. West Australien.

Hvad europærene førte til Australien: Vildsvin, huskat, lille mår, kanin og Dingo. Disse dyr kan Australierne ikke lide fordi di ødelægger den naturlige sammen sætning af dyre livet. Australien har verdens mest farlige dyr som slanger og Ederkopper.

Kører på kystvejen Indian Ocean Road som ikke må benyttes af tungelastbiler. Overtrædelse giver store bøder. Vi kan se at her har der været brand i et stort område. Ved kysten kan ses sommerhuse, men det er godt nok ikke vores standard det ligner falde færdige skure.

Er nu fremme hvor vi møder den direkte vej - indlandsruten - hovedvej 1 til Perth. Har passeret et oliefelt. Olien bliver transporteret med lastbiler - 60 meter lang.

Frokost skal findes i byen Dongara undervejs passer vi et sandanlæg dette ligner et sted hvor der produceres olie, men her pumpes sand op.

Frokost indtages hos Cafe Starfich. Menu hamburger bolle med Fish , tomat og salat. Fint hav med bølger der brydes, Dongara er en fiskerby med sommerhuse.

Lone fortæller om dyret Possum et lille dyr som en rotte det er et natdyr. Det bliver kørt ned af bilerne og er god føde for falkene. Posum formerer sig hurtigt og er totalt fredet. Det er et skadedyr på træer og æder æg, fugleunger.

Vi når Geraldton her skinner solen 8 timer om dagen, vi har fri en halv time til indkøb m.v. ikke mange forretninger og weekend lukket.

Landskabet uden for ændrer sig til mere bakket og på markene dyrkes der hvede og raps. 90 % er hvede.

Hurtigt efter kommer der bjerge her ved Kalbarri - vi finder hvort hotel Kalbari Beach ressort . Vi spiser aftensmad kl. 19.45 . Her er mange retter 22 fade med dessert, fremstillet af den danske vært kok Bjarne North . Lækker mad (ikke så ringe endda) hygge og sengetid kommer hurtigt. Tak i dag!