søndag den 16. marts 2014

Søndag den 16. Marts 2014, Uluru & Kata Tjuta

Skrevet af Ellen & Helge

Det er dagen hvor vi forlader dejlige Sydney. Nu går turen mod nye mål og oplevelser.

Vi skal i dag flytte ind midt på øen ved ”Det røde Center” Ayers Rock.

Der var morgenmad fra kl. 06.15 og afgang til lufthavnen kl. 07.00. Alle var igen meget oplagte og præcise. Der blev taget afsked med de, der senere på dagen flyver til Danmark.

Turen til lufthavnen blev lidt af en oplevelse. En ældre ”morgensur” chaufør bragte os sikkert frem med ”stor hastighed”, men vi ankom vel til lufthavnen. Lone informerede om dagens forløb. En spændende og anderledes dag venter os.

Da vi ankom til Ayers Rock blev vi afhentet af vores guide fra firmaet Adventure Tours, Keith. Vores anden guide Wayne var i campen for at forberede frokost til os. Guiderne følger os de følgende 5 dage.

Efter lunch var vi på en travetur ved Kata Tjuta. På turen derud blev vi rigt informeret af Keith og Lone.

IMG_1645 SAM_0903 DSCI0038

Naturparken er på størrelse med to gange Frankrig. Der bor ca. 200.000 i området og mange af dem tilhører urbefolkningen Aboriginere. Vi skal udforske dette område de næste tre dage.

Uluru ”Den røde sten” er 348 meter høj, hvoraf man kun kan se 1/3 del. Den er 3,6 km. Lang og 9,4km. I omkreds. Uluru er 600 millioner år gammel og verdens største monolit. Uluro betyder mødested og er en hellig sten. Den må ikke bestiges. Der falder kun ca.150 millimeter regn om året. Uluru er en af Australiens største turistattraktioner.

IMG_1691 IMG_2058 DSCN6066

Kata Tjuta (The Olgas) er frodig og grøn. Her er også tilknyttet religiøse ritualer (ånder) og der må ikke tales og fotograferes i flere områder. Stedet er det mest hellige i området. The Olgas består af 36 ”hoveder” (toppe) og i alt 44 med ”sideskud”. The Olgas er 546 meter høj. Vi fik en tilbundsgående fortælling om Aboriginerne og deres levevis. Blandt andet at gennemsnits alderen er 60 år.

Området er på 112.600 ha. og beliggende 600 meter over havet. Der falder kun ca. 250 millimeter regn om året.

Vores første stop var ved The Olgas og vi vandrede en lang og smuk tur. Herfra kørte vi til Uluru for her at se solnedgangen. Der blev serveret lidt snaks og ”champagne”. Vi nød den smukke solnedgang sammen med mange andre besøgende. En fantastisk oplevelse og aktivitet.

Vi kørte til vores camp for indkvartering og nød her en veltillavet aftensmad tilberedt af Wayne. Tidligt i seng og tidligt op, vi skal nå at opleve solopgangen ved Uluru. Endnu en fantastisk dag er slut.