torsdag den 13. marts 2014

Torsdag den 13. Marts 2014, Sydney Sightseeing

Skrevet af Anne-Marie

Godmorgen til en overskyet morgen, det har regnet i løbet af natten så temperaturen var faldet et par grader. Vi mødtes til morgenmad kl.6.30.

Alle var friske også de to som havde været til koncert i operahuset, de havde haft en god oplevelse med et godt orkester og et kor med over 120 sangere.

Efter morgenmaden mødtes vi udenfor og blev samlet op af en bus kl. 7.30, som kørte os til Darling Harbour, hvor vi gik over i en anden bus, som skulle køre os på byrundtur i Sydney. Vores chauffør hed Ben og han fortalte alt om de steder, vi kørte forbi. Star casino som har været enerådig indtil nu. Fiskemarket, branden på kranen, som vi så i går og stadig var i gang. Vi kørte over Harbour bridge og fik en historie om, at da den blev bygget var der ikke nogen der rigtig havde tiltro til at den kunne holde, så der så der måtte en masse vogne med læs på stå på broen og blive fotograferet, så var folk overbevist og siden har millioner af biler kørt over broen uden at den brast sammen. Der blev gjort et foto hold ved broen, så vi lige kunne fotograferer operahuset og broen for engang skyld.

DSCN5698 IMG_1493 IMG_1781

Så gik turen til Manly Beach forbi million dollars villaer med udsigt over vandet. Inden vi kom til Manly Beach gjorde vi holdt ved indsejlingen til Sydney havn og så den flotte udsigt, her sang vi vores morgensang, og håbede at skyerne snart ville forsvinde.

Ved Manly Beach gjorde vi holdt i 45 min. så nogle lige fik en dukkert, andre købte en kop kaffe og nød synet af surfer og skolebørn der var ved at lære at svømme. En flot strand med masser af aktivitet. Så gik turen hjemover til The Rocks med flere orienteringer bl.a at der bor 4.5 mill. indbygger i Sydney og at det er Australiens største by med en god dybt havn hvor der ligger masser af krydstogtskibe til. Solen begyndte at kikke gennem skyerne.

Vi blev sat af ved 11 tiden ved The Rocks, hvor Ehlen og Bent Skjellerup stod og ventede på os. Ehlen og Bent bor i Sydney og har deltaget på Lones rejser, så de kendte flere af rejsedeltagere. Vi gik hen og så statuen over historien fra straffefangernes tid, en flot statue med soldaten på den ene side, fangen på den anden side og familien på en tredje side. Vi så en skoleklasse fik undervisning om deres historie ved statuen, de var klædt på som dengang og gik rundt på The Rocks og fik opgaver og fortællinger fra dengang.

Efter en lille pause fik vi frokost på Dara fortovscafe. Derefter gik turen ned til Circular Quay for at tage båden til Darling Harbour. Imedens vi ventede på båden fortalte Bent om sin karriere indenfor transport af kvæg både hjemme i Danmark og hvordan han kom til Australien sammen med konen Ehlen. Det er fire år siden at han gik på pension. I dag bor de i et nybygget etplanshus 25 km fra centrum af Sydney og Bent er blevet Australsk statsborger.

Vi sejlede til Darling Harbour, hvor nogle gik ind i martime museet og andre gik til Imax og så filmen Great White shark i 3 D. Jeg var med i Imax og så filmen i 45 min i 3 D, det var flot at se dem svømme med hajer i 3D.

IMG_1503 IMG_1800 DSCN5740

Derefter sejlede vi hjem med båden tilbage til Circular Quay, hvor vi spredtes til alle sider, enten for at shoppe eller for at gå hjem til vandrehjemmet.

kl. 19 mødtes vi igen for at gå til Skytower for at spise i restaurant der drejer 360 gr. på 1,5 time. Efter at have set en 4 D film om Skytower og Sydney kom vi op i tårnet og så Sydney i mørke. Det var flot at se alle lysene over Sydney. Så måtte vi ned igen og tjekkes ind til restauranten og så op med elevatoren igen. På restauranten fik vi nogle flotte pladser så vi kunne se at vi drejede rundt imedens vi spiste. Valget af tre retter mad var svært men alle fik lækkert mad og vin. Til sidst måtte vi ud på toilettet som også var en oplevelse af spejle og flotte håndvaske.

Gåturen gennem Sydney ved nat var varm og der var mange mennesker på gaden selvom klokken var over midnat. Efter en dag hvor Helge konstaterede at han havde gået ti km. gik alle glade i seng. Tak for en dejlig dag.