tirsdag den 4. marts 2014

Tirsdag den 4. Marts 2014, På vej til Carnarvon

Skrevet af Henny & Verner

Havde hørt at der måske gik kænguruer rundt ude på plænen foran vores lejligheder om morgenen så jeg var ude og kigge kl. 5, men der var ingen så kl.7.15 gik vi hen for at hilse på delfinerne.

Fiskerne på stedet begyndte i 1964 at fodre delfinerne fra stranden og der er stadig en flok der kommer flere gange daglig for at få mad. Der er tale om 3 generationer af Bottlenose Dolfins hvoraf den ældste 39 år - næste er en som der er 20 år og endelig den unge generation. De havde en lille kalv med sig - den diede stadig ved mor.Da de startede med at fodre fik delfinerne mange fisk, men overlevelsesprocenten for kalvene var kun ca 20 procent, men efter at de fodrer mindre så de derved tvinger delfinerne til selv at jage fisk også er overlevelsesprocenten steget til 70. De prøver at følge delfinerne fra fødsel til død . I dag er fodringen er stor turistattraktion.

IMG_0835 IMG_0870 

Medens vi ventede på fodringen ankom turbåden Aristocat 2 der sejler turister ud for at se paa bl.a. søkøer og skildpadder lgesom de sejlede til et perlefiskerhus der lå ude i vandet.

Herefter gav det morgenmad før vi kørte ad den smukke bagvej ind til Denham for at få frisk brød til frokosten. Turen gik herefter tilbage ad Hajbugtvejen til den store vej nordpå mod Carnarvon.

Vi havde et stop ved HAMELIN hvor vi saa en stor levende koncentration af STOMATOLITER meget større end den vi så for nogle dage siden.De vokser jo kun 5 cm på 100 år.

På køreturen så vi en masse hegn der var opsat for bl. a. at modvirke udbredelsen af bl.a. ræve i området. Lone fortalte lidt om de forskellige dele af Australien.

 IMG_0874 IMG_0876 IMG_0881

På turen så vi ikke mange dyr da der var alt for varmt. Nogle af os så dog nogle EMUèr - enkelte køer og geder medens man så en hel del døde påkørte dyr i vejkanten såsom kænguruer, geder og koer. Dyrene er fortrinsvis påkørte om natten af de store lastbiler der ikke må bremse op hvis et dyr kommer ud foran dem.

Lone fortalte lidt om Australiens farlige dyr såsom: Jelly fish -Edderkopper - Krokodiller -slanger og endelig hajer.

Landskabet skifter meget på turen først fra hvidt sand til det røde men også mellem helt lav bevoksning og helt uden.

Frokosten blev indtaget under et halvtag ved tankstation (Roadhouse). Virkelig hyggeligt men varm (44 grader i skyggen vel at maerke og jeg tror at en del fik ekstr koed i form af fluer der var overalt.

120 km mere kom vi til Carnarvon. Medens Lone købte drikkevarer ind gik vi andre en tur på 40 minutter, men da vi kom tilbage til bussen var denne punkteret på det ene baghjul. Efter hjulskift i varmen ankom vi til Resorten ca. halv seks hvor der var tid til et bad i enten poolen eller under bruseren inden vi så solnedgangen før vi igen fik en 3-retters menu Vi glæder os allerede til i morgen hvor temperaturerne skulle komme helt ned på omkring de 30 grader.