lørdag den 15. marts 2014

Lørdag den 15. Marts 2014, Blue Mountains

Skrevet af Helle og Gert !

Morgenmad meget tidligt og så på en lørdag. Dagens tur gik til Blue Mountains med et besøg i Featherdale Wildlife Park.

Kl 7.30 var der afgang med bus som holdt udenfor YHA. Vores chauffør var intet ringere end "Crocodile Dundee" - Mr Smokey - ranger fra det nordlige Australien, som kunne fremvise ar fra krokodillebid og slangebid - ganske imponerende.

Under køreturen fortalte Smokey om Australien, han havde især en forkærlighed for de indfødte og flere gange kom han med sin egen politisk mening og holdning til Australiens håndtering af de indfødte.

DSCI1228 DSCI1255 DSCI1264

Under turen fik vi tid til "japanerstop" og vores første stop var ved Featherdale Wildlife Park. Vi blev modtaget af Joe, en lille 8 mdr wallabiunge, som var blevet flasket op i Parken. Joes mor blev kørt ned da han kun var ganske få uger gammel, han fik derefter et nyt liv i en taske hos en dyrepasser.

Vi havde en lille time i parken hvor især koalaerne var interessante. Der var rig lejlighed for at tage billeder af og sammen med koalaer, også Parkens andre dyr var interessante at besøge.

Vi fortsatte turen videre til Blue Mountains hvor vi gjorde stop og fik en god gåtur i nationalparken(Jaimson Valley) - 2 timer og så den blå tågedis over bjergene, den blå farve kommer når olien i eukalyptusbladene fordamper i varmen. Smokey demonstrerede hvordan man "fabrikerede" den maling som de indfødte brugte.

DSCI1307 DSCI1313 IMG_1907

Turen gik videre gennem "hippibyer" hvor vi i en af byerne hentede vores frokost. Frokosten blev indtaget i det fri med udsigt til Blue Mountains. Vi fortsatte turen i nationalparken og kunne nu se at morgensangen "svigtede" os. Det så ud til at regn var på vej. Vi stoppede ved Scenic World. Her skulle vi gå ned af Furbers step - 800 trapper og igennem regnskoven. Lige inden vi gik turen ned til De Tre Søstre, startede det med at regne og tordne, men det gav os en helt speciel dejligt duft igennem skoven af eucalyptus. Vi var i ca 1200 m højde da vi startede. Vi gik lidt i læ i skoven, men stien og trapperne var begyndt at blive glatte så det var med at passe på. Vi kom til udsigtspunktet De tre Søstre og vi fortsatte hurtigt derfra idet vi skulle med en minijernbane, som skulle transportere os på toppen igen, nåede vi ikke den var der kun en vej tilbage og det var opstigning af mange trapper. Heldigvis nåede vi minijernbanen og en noget speciel oplevelse fik vi da vi tog turen op, vi nærmest lå ned i sæderne da vi kørte op af den stejle klippe. Hældningen på jernbanen er 64 grader og det tager ca 4 min.. grænseoverskridende for flere.

Exit fra turen gik som sædvanlig gennem en butik og der var gode muligheder for at gøre en handel.

Vi sagde farvel til Smokey som gav et knus til alle som tak for en dejlig dag.

Så var der tid til afgang, vi skulle nå det lokale spisested omkring kl 19.30 og fartgrænser blev der set gennem fingre med.... ud og ind mellem busser og biler ialt en ganske "spændende" køretur.....

Vores aftensmad blev indtaget på det nærliggende spisested og vi fik flyttet spisetiden. Menuen bestod bl.a kænguroburger, det smagte godt. Vi skulle også tage afsked med Ernst, Henny og Verner, Anette og Vagn som havde valgt at slutte deres Australienstur inden vi tog turen til Det Røde Center. Vi skålede i champagne og nød aftenen på Australien Hotel som er et ikon i the Rocks.

Dejlig lun aften som trods skybrud og tordenverden om eftermiddagen i Sydney. Men det var jo holdt op inden vi kom tilbage til byen(morgensang hjælper)