onsdag den 19. marts 2014

Onsdag den 19. Marts 2014, Alice Springs

Skrevet af: Torben

Ankom kl. 9:00 til Telegrafstationen og fik udlveret et infoark – på dansk. Vi fik en introduktion af en guide, hvorefter vi selv gik rundt og så de forskellige bygninger + indhold. Lone kommenterede. Et interessant museum, der tydeliggjorde, hvor stort og besværligt et arbejde det har været at anlægge linien og hårdt at leve herude i Outbacken dengang. Hovedmotivet for at oprette linien må have været, at regeringen i London på den nåde havde mulighed for at styre sit imperium. Se mere på infoarket. Vi sluttede med et besøg i shoppen.

Vi ankom til School Of The Air kl. 10:30. Her fik vi også en brochure på dansk. Læs den selv. Derefter så vi en videofilm om skolen og dens elever, og lidt om deres arbejde. Vi så også ind i et par lokaler, hvor 2 lærere var igang med at undervise. Et kort viste hvorlangt elverne boede fra skolen – fra 60 – 2000 km. Et maget interssant besøg, som sluttede med et besøg i shoppen, som sædvanlig.

Kl. 12 ankom vi til The Flying Doctors, og vi startede med at spise frokost – Pie. Rundvisningen startede igen med et infoark på dansk – åbenbart et stort sprog i Australien. Vi blev vist rundt af en meget kompetent guide, og så herefter en spænden film om deres indsats og fik et godt indblik i deres vigtige arbejde. Også et lærerigt besøg.

Kl. 14:15 blev i sluppet løs i forretningsgaden, hvor vi med hårdt arbejde og sved på panden fik brændt de sidste penge af til indkøb og gaver. Kl. 16:00 kørte vi retur til hotellet. Resten af eftermiddagen var til fri disposition.

Kl. 19 mødtes vi ved poolen for at drikke et glas boblevin. Det viste sig kun at blive starten på en fantastisk sjov og hyggelig aften, hvor måltidet var rimelig hurtig overstået, og hvor alle så hen til aftenens højdepunkt; kampem om hvem der hurtigst kunne bunde en flaske øl.
Der blev holdt indlæg om egne fortræffeligheder og tidligere præstationer m.m af de 4 kæmpere. Bente vandt klart på veltalenhed kunstnerisk performens og Egon en klar nr. 2, Michael og tavse Finn fra Mors som nr. 3 & 4.
Vi bettede på de 4 og flest holdt på Bente og kun få på Finn. Helge var dommer, og afgørelsen gik på hvem der først kunne bunde og holde flasken over hovedet – uden at der løb øl ud. Stik mod alles forventinger blev vinderen *Finn fra Mors med kommentaren; “Bare ned med lortet, hvor svært kan de være”. Bente blev nr. 2 og Egen nr. 3 – kendt for sit slogan; “Øl siger mig ikke noget – jeg nyder den bare i aften”.

At hurtig indtagelse af alkohol virker hurgtigere på kvinder end på mænd – i hvertfald iaften – sås og hørtes tydeligt på Bente, der klart blev aftenens sjoveste person, bla. med hendes indiendelsk.

Aftenen sluttede ved poolen under stjernerne og 27 gr. og takketaler til Lone for en fantastisk god rejse med godt styr på tingene og høj personlig service. Tak for det Lone