mandag den 10. marts 2014

Mandag den 10. Marts 2014, Den Store Rejsedag

Skrevet af Svend & Bente

Alting er stort og voldsomt i Australien. Vi måtte stå op midt om natten, ihvertfald klokken 5.30 for at kunne spise morgenmad kl 6.10.

Vor chauffør Berry ? Var kommet tilbage med støvler og andet dagen forinden. Han hentede os kl 6.30 for ikke at komme i konflikt med morgentrafikken i Perth.

Vi kom rettidig op i flyveren klokken ca. 9.30, men så kom der "papir problemer" for piloten, dernæst pipes (rør),som drillede den stakkels pilot. Løftet var, at vi ikke fløj, førend alt var 100 procent sikkert. Samtidig savnedes et malaysisk fly med 239 passagerer. Efter en times forsinkelse kom vi endelig afsted.

Stewardesserne sørgede ekstraordinært godt for os med mad og våde varer - måske især de våde. Uopfordret spurgte man om vi ikke ønskede mere vin i flere omgange - kunne opfattes som forsøg på kompensation for forsinkelsen.

Australien er stort - vi fløj mere end km 3000, fra Danmark langt ned iAfrika- over 3 tidszoner, altså uret skulle stilles 3 timer frem. Vi landede i Sydney noget efter 17 - dagen var stort set gået med rejseri.

Vi kom til " The Rocks ", den centrale bydel i Sydney.

Temperaturen var skiftet fra Perth til Sydney til noget meget mere overkommeligt for os Nordboere - nu var det som en god dansk sommer.