onsdag den 5. marts 2014

Onsdag den 5. Marts 2014, På vej til Ningaloo Reef

Skrevet af Lone

Vi nød en dejlig morgenmad på vores hotel og havde god tid. Vi skulle have besøgt en frugtplantage men ejer var taget på ferie. Vi har idag 38 gr fra morgenstunden.

Vi oplever hedebølge og der er 8-10 gr varmere end normalt.

I Carnavon produceres alt Vest Australiens frugt og grøntsager. Der er sæson hele året og i tiden er det bl.a mango, melon, æbler mm. Mange backpacker arbejder her over året. Produktion af grønsager og frugt er muligt pga klima og vandforsyning via floden.

Vi skal idag køre videre mod Ningaloo Reef (koralrev på vestkysten) hvor vi skal bo i Coral Bay. Vi skulle først proviantere lidt i Carnavon, da alt er dyrt højere oppe. I Carnavon bor der tillige mange abrigionals som vi ser på gaderne og mange af deres børn som desværre ikke passer deres skole.

IMG_0949 IMG_0950 IMG_0951

Ningaloo Reef er 26o km af koralrev som ligger her op langs kysten fra Coral Bay og op til Exmouth. Det er en kæde af laguner og ind imellem er koralrevet kun 50-100m fra stranden. Helt fantastisk. Her findes 500 fiskearter og alt efter sæson bl.a hvalhajer, pukkelhvaler de er lige på vej. Manta Rays som er her nu og som vi skal ud og svømme med, havskildpadder, pukkelhvaler, spækhuggere, revhajer mm.

Koralrevet her er ikke så kendt som Great Barriere Reef og den største forskel er, at man her har koralrevet direkte ved kysten og ud hvorimod man i Great Barriere Reef har en 3 timers sejltur derud.

Vi bliver enige om, en sen frokost idag da det på vores vej op var ret varmt ved vores roadhouse omkring 40 gr, da er ikke ved kysten men indland.

Vi ankommer til Coral Bay et lille fiskeleje ud til Ningaloo Reef. Her skal vi bo de næste 3 dage og vi har fra vores små lejligheder med terrasser direkte udsigt til stranden. Det tager 2-3 min at gå derned, fantastisk udsigt.

P1040776 IMG_1182 IMG_0963

Vi får frokost med udsigt over koralrevet og der er lidt liv omkring os i vandet. Der skulle være fiskere som kom ind idag men det er long weekend , så de holder fri vil jeg tro.

Alle bliver indkvarteret og får tid til en svømmetur både i havet og i poolen.

Svømmeturen ved stranden(koralrevet) er flot, der er store fisk, små rokker og allerede her starter koralrevet. Det bliver spændende at opleve koralrevet de næste par dage.

Vand og øl blev installeret på Ellen og Helges terrasse.

Pludselig er der larm på terrassen ved siden af os, hvor Ernst bor. Finn har låst sig ude og er nu ved at kravle over hegnet indtil sin nabo så han kan komme ind af terrassedøren.

Vi inviterer "drengene" til kaffe på terrassen og en lille en efter al den ståhej !

Vi har en super kok her på Ningaloo Reef Ressort, han har idag fremtryllet en meget lækker 3 retters menu til os.

Alle ser frem til de næste 3 dage her, vi skal ud og snorkel på koralrevet imorgen og næste dag længere ud og igen snorkel og se nærmere på koralrev og svømme med Manta Rays(djævlerokker)