torsdag den 6. marts 2014

Torsdag den 6. Marts 2014, Ningaloo Reef Resort

I dag er det den 6. marts, den første hele dag på Ningaloo Reef Resort.
Vi stod op til den skønneste udsigt over Coral Bay og til endnu en herlig solskinsdag. Klokken halv otte var morgenmaden serveret på den udendørs terrasse, det var som sædvanlig en hyggelig start på dagen.

Da alle var blevet mætte og havde fundet badetøjet frem, mødtes vi, for at gå samlet ned til båden, som skulle tage os med på "introduktionstur til revet" (til turen i morgen til Ningaloo Reef). Båden havde glasbund og med siddepladser hele vejen rundt, så alle kunne se havbunden, når vi sejlede. Stille og rolig gled båden hen over alle de flotte koraller og fisk - små, store og med forskellige former og farver. Her lever ca. 500 forskellige fiskearter - vi så dog ikke dem alle :-)

P3050071 P3050075 P3050081

På vej ud fik vi udleveret svømmefødder i den rigtig størrelse + dykkermasker med snorkel, så alle, der havde lyst, kunne hoppe i vandet og snorkle med fiskene og over korallerne, da båden nåede det første stop. Efter endt snorkling her, sejlede båden videre til et nyt stop med koraller og "snappere" + andre fisk. Også her var der mulighed for at snorkle mellem fiskene og flere så endda et par hajer.

Atter smed vi fortøjningen for at sejle til havskildpaddernes tilholdssted med store søgræsområder, søgræs som skildpadderne lever af. Disse store dyr skulle dog ses fra båden, da snorkling ikke er tilladt (for ikke at forstyrre dyrene), og heldigvis så vi nogle flotte eksemplarer. Efter at have beundret skildpadderne gik turen igen mod land. Inden vi nåede kysten sejlede båden dog hen over en koralformation, som kaldes havets "Ayers Rock", den var både meget stor og meget flot - et imponerende syn.

P3050113 P3060139 IMG_1042

Ved 12- tiden havde vi igen fast grund under fødderne efter en fantastisk kigge- og snorkletur. Efter et hurtig madhold havde snittet grøntsagerne, anrettet pålægget - ja, klargjort det hele, kunne vi nyde frokosten på recortets åbne terrasse - bedre feriemåltid kan man næsten ikke få. Eftermiddagen var til fri disposition. Der var stadig dejlig solskinsvejr, så nogle øvede sig i at snorkle, andre badede i poolen eller i havet sammen med fiskene :-), få kajakkede og endnu andre nød tilværelsen på terrassen.

Efter en dejlig dag gik solen ned 19-tiden, og selv i skumningen var udsigten fra terrassen ud over Coral Bay fantastisk og temperaturen var stadig til sommertøj. Klokken halv otte - 12 dejlige timer efter morgenmaden - blev der atter serveret mad på recortets udendørs terrasse, denne gang var det BBQ, som kokken havde tilberedt, og det hele var bare så lækkert. Nogle timer senere gik vi alle hjem i seng, så vi kunne være friske til sejlturen i morgen, og endnu en spændende dag var slut. Et lille citat til dagen: Livet er ikke de dage der går, men de dage du husker.