mandag den 17. marts 2014

Mandag den 17. Marts 2014, Ayers Rock & Kings Canyon

Skrevet af Mikael og Stine Thyssen

Vækkeurene ringede klokken 4:45 (på nær et som var lige lovlig tidlig oppe) og så var det ellers op og få et hurtigt bad og lidt morgenmad inden vi forlod lejeren kl 5:45. Dagens første stop var solopgang over Ayers Rock sammen med en masse andre turister og alle deres kameraer. Solen stod op kl 6.48 og her så vi det fantastiske farvespil, noget der bestemt var værd at stå op for at se. Da solen var kommet helt op, gik turen hen til stenen hvor vi tog på en lille gåtur på omkring 5 km.

SAM_0946 DSCN6183 DSCN6193

Her var vi igen flittige med kameraer, dog var der secret sites hvor det desværre var strengt forbudt at tage billeder. Her blev fluenettet igen vores bedste ven. Nationalparken har lavet en aftale med Anangukufolket om at turister må gå rundt omkring og ovenpå stenen selvom det er en hellig sten. Gåturen op på stenen så meget stejl og farlig ud. 38 personer er gennem årene omkommet enten pga. et hjerteanfald eller fordi de er faldet ned. Gåturen op på stenen var dog lukket pga. blæst.

Den røde sten var kæmpestor og havde mange forskellighed farver, vandriller og frosthuller, som efter Lones meget imponerende fantasi lignede alt muligt. Bl.a. var der en stenformation der lignede et dingohoved. Højt oppe i et af frosthullerne var der sågar en UFO der tog sig et hvil mens andre huller blev brugt som fuglebo. Stenen er forbundet med mange historier bl.a. en fortælling om en pytonslange og derudover kan man også finde beigefarvede malerier på stenen. Disse malerier blev brugt til at fortælle hvad nye rejsende kunne forvente at finde rundt omkring stenen.

IMG_1765 DSCN6221 IMG_2373

Turen rundt om stenen bød bl.a. også på Mala walk, hvor vi så de steder hvor Malafolket holdt møder, mændene for sig og kvinderne for sig. Møderne var hemmelige og derfor vidste kvinderne ikke hvad mændene snakkede om og mændene vidste ikke hvad kvinderne diskuterede. Derudover var det et område hvor unge drenge ventede på at blive kaldt hen til mændenes møde. Dette var en test af deres tålmodighed og derfor var det meget almindelig at drengene skulle venter her i 5-7 dage inden de blev kaldt hen til mødet. Sidste stop på Mala walk turen var området der blev brugt til undervisning. Her var der malerier der illustrerede forskellige informationer om bl.a. vandhuller og vildt.

Efter gåturen tog vi videre til det kulturelle center hvor man kunne få mere information om stammerne der var knyttet til dette område. Her kunne man købe lidt souvenirer og der var også tid til at nyde en is.

Så var det tid til lidt at spise men inden da blev der lige presset et hurtigt japanerstop ind, for at vi kunne få lidt flere billeder af the Olgas. Frokosten blev nydt hjemme i campen hvor vi fik lækre kamelburger.

Herefter var det tid til at komme videre og bussen blev pakket med alt vores bagage. Foran os havde vi en længere køretur mod Kings Canyon. Første stop på turen var på en lille resteplads hvor vi så Mount Connor som er et kæmpe bjerg men en højde på 700 m. Bjerget er formet som en hestesko men det kunne vi ikke se fra hvor vi stod. På den anden side af vejen var der udsigt til Lake Amadeus som er en udtørret saltsø. Anden stop på turen var på Kings Creek Station hvor det igen var tid til en lille is.

Farmen er meget kendt for at hjælpe børn fra det nærtliggende aboriginale stamme med at komme i skole. Efter dette lille stop kom vi endelig frem til den nye Campsite nær Kings Canyon. Før aftensmad blev der tid til en dukkert i poolen og solnedgang over Kings Canyon.