lørdag den 4. juli 2015

Fredag den 3. juli 2015, Maligne Lake

Skrevet af Peter og Tove.

I dag gik turen til Maligne Lake - afgang 8.30. Jens fortalte om området og Magline Lake, som vi skulle besøge. Søen er den største gletcher sø beliggende i ca. 1600 m's højde, og er mellem 35-100 m. dyb. Den har en fantastisk flot blå farve, som skyldes gletscherens skurren ovenpå klipperne, og støvet derfra giver søen den blå farve. Søen blev først opdaget af en franskmand i 1864, senere kom en stout kvinde, Mary Schaffer. Hun rejste rundt sammen med en veninde, og kortlagde søen og området sammen med en indianer. Dengang hed den Beaver Lake. Hun levede et barsk liv, og fik hjælp af indianere, familie og venner. Som tak udnævnte hun bjergtinderne efter vennernes navne. Hun rejste ca.12.000 km på hesteryg, og hun må have været en usædvanlig stærk kvinde. Mary Scaffer tog mange billeder af indianere.

Vi kom først til søen Medicine Lake, som Maligne Lake har afløb til. Jens fortalte, at denne sø løber tør for vand omkring sep. måned. Hvor vandet bliver af, ved man ikke, da der ikke er afløb fra søen.

På vej mod Maligne Lake opdagede vi en ørnerede med en hvidhoved ørneunge i reden. Da vi kom til Maligne Lake, kom vi ombord i en båd, som skulle sejle os ud til Spirit Island, som blev berømt, da et billede af øen vandt en fotokonkurrence udskrevet af Kodak, og som gik verden rundt. Mange mennesker har set det, og turist strømmen steg.

DSC05065 DSC05081 DSC05157

Frokosten fik vi på en rasteplads nær floden, hvor mange små 'chipper og chapper' holdt til. De var vant til at blive fodret, og nogle kunne endda hoppe op på bordet og tage selv.

Vi skulle ud at gå en tur i Maligne Canyon. Turen gennem Maligne Canyon var meget flot - tænk, hvilke kræfter vandet har, når det kan lave sådan en kløft gennem klipperne. Der er utrolig mange bække og udløb fra bjergsiden, som løber i underjordiske gange, og som har forbindelse med tørlægning af søen. Turen var på 4.3 km i varieret terræn, som var en hel oplevelse at se, og det er blevet sommer i Canada. Det er over 30 grader, så der skulle meget vand til.

DSC05269 IMG_2148 IMG_2169

Det sidste stykke vej tilbage til Jasper, måtte der fotograferes, da der gik flere hjorte i vejsiden. Både en han med flot gevir, og en hun med 2 kid.

Derefter var der byshopping, og der så vi et tog med over 65 Maersk containere i et vogntog med ca. 200 vogne.

Derefter en dejlig aften med oksesteg og megen hygge.